A fost scos la vânzare un Peugeot 205 Turbo 16! Mașina o pot vedea doar cei ce au bani să o cumpere

De Pavel   |  28 Iunie, 2021

Distribuie :

Dealerul auto Luxury Car Consulting, specializat în vânzarea de mașini rare și de lux, a scos la vânzare un Peugeot special. Este vorba despre iconicul 205 Turbo 16, care se prezintă cu un preț de 540.000 de dolari! Vânzătorul dă asigurări că exemplarul este într-o stare impecabilă, însă vor putea să o vadă doar cei care sunt capabili să demonstreze că au bani să o cumpere, printr-un extras bancar.

Modelul în cauză este la mare căutare de colecționari. Peugeot 205 Turbo 16 a fost dezvoltat pentru a omologa bolizii de raliu. În total au fost asamblate doar 200 de unități, echipate cu un benzinar turbo de 1.8 litri volum, capabil să dezvolte 200 CP.

Publicația Carscoops a publicat căteva imagini ale modelului rar pentru referință, însă acestea nu sunt fotografiile exemplarului scos la vânzare. Jurnaliștii, sub pretextul cumpărătorilor interesați, au încercat să solicite fotografii de la vânzător, însă acesta le-a cerut să-i fie tranmis un act de identitate și un extras din cont care ar demonstra că clientul are suficienți bani pentru a cumpăra mașina în cauză. Asemnea condiții se mai întâlnesc pe piața vehiculelor de colecție, dar cel mai des acest lucru este practicat la vânzarea hypercarurilor exclusive.

În primăvara acestui an, a fost scos la vânzare un alt Peugeot 205 Turbo 16, dar cu fotografii și o istorie captivantă. Acesta a făcut parte din garajul celebrului Jean Todt, actualul director executiv al Ferrari, care conduce totodată și echipa de Formula 1, Scuderia Ferrari. Atunci, modelul de performanță francez s-a vândut cu 400.000 de dolari.