Accident la Băcioi! O șoferiță băută a vrut să-și păstreze permisul, dar s-a ales două dosare penale

De Pavel   |  21 Mai, 2019

Distribuie :

O șoferiță s-a ales cu mașina grav avariată și două dosare penale și o amendă, după ce a urcat băută la volan și s-a izbit cu automobilul într-un stâlp. Accidentul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 20 mai, în jurul orei 16:50, pe o stradă din comuna Băcioi, municipiul Chișinău.

Solicitată telefonic, Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, a confirmat accidentul pentru Autoexpert.MD și a declarat că pe numele șoferiței a fost pornită o cauză penală pentru conducerea în stare de ebrietate, dar s-a ales și cu o amendă.

„Șoferița în vârstă de 29 de ani se deplasa la volanul unui automobil de marca Opel Tigra, când a pierdut controlul volanului, iar automobilul a derapat de pe traseu și s-a izbit violent într-un stâlp. Ajunși la fața locului, angajații Serviciului Accidente Rutiere au testat-o alcoolscopic cu un aparat Drager, iar rezultatele au arătat că aceasta a urcat băută la volan. Aceasta avea 0.91mg/l de alcool în aerul expirat. Pe numele ei a fost pornit un dosar penal pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate, dar și se va alege cu o amendă în mărime de 1500 de lei și 6 puncte de penalizare pentru provocare unui accident rutier”, ne-a spus Stati.

De altă parte, surse din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că pe numele aceleiași șoferițe a mai fost pornită o cauză penală în baza articolului 325 al Codului Penal „Corupere Activă”.

„La fața locului, înainte de venirea echipajului de la Secția Accidente Rutiere, a ajuns echipa mobilă a INP. Automobilul Opel era fără plăcuțe de înmatriculare, Șoferița s-a urcat Skoda INP-ului și a pus lînga schimbătorul de viteze, mijloace bănești în sumă de 500 lei MD, pentru a nu fi chemată grupa de documentare a accidentelor rutiere și să nu fie documentat conform legii, însă polițiștii au refuzat mita”, ne-a spus interlocutorul nostru.

Astfel, pe numele ei au fost pornite două dosare penale, pentru conducerea în stare de ebrietate și respectiv pentru corupere activă, dar și o amendă pentru producerea unui accident.

Este de menționat că, potrivit noilor modificări, permisul de conducere al acesteia a fost ridicat automat şi va rămâne suspendat, până la decizia finală a instanţei de judecată, iar tânăra nu vor beneficia de un permis de conducere provizoriu pe durata procesului penal. Ea își va putea recupera permisul de conducere doar după ce va susține un examen și va frecventa un program antialcoolic și antidrog.