Acest Ferrari 550 Maranello, de care Richard Hammond regretă că s-a despărțit, e acum de vânzare

De Sergiu   |  18 Septembrie, 2020

Distribuie :

Mașina pe care Richard Hammond regretă enorm că a vândut-o! Este vorba de acest Ferrari 550 Marranello din 1998, într-o nuanță aprinsă de Rosso Corsa ce vine din vremurile bune când o mașină de performanță venea invariabil cu o cutie de viteze manuală și un V12 potent.

Și atuurile acestui Ferrari nu se opresc aici. După cum am menționat, automobilul a fost condus de oameni celebri. Două personalități marcante din jurnalismul auto i-au fost posesori. Primul, Harry Metcalfe, fondatorul revistei Evo   l-a deținut din 2004 în 2006, perioadă în care mașina a fost vedeta mai multor articole dedicate.

Următorul proprietar a fost ex-prezentatorul Top Gear și actuala vedetă a show-ului The Grand Tour, Richard Hammond. Acesta chiar a afirmat într-un interviu că nu ar fi trebuit să se despartă de acest Marranello.

Forțoasa mașină este propulsată de un motor V12 de 5.5 litri volum ce dezvoltă 480 CP în cuplu cu o cutie de viteze manuală în șase trepte, ce a parcurs puțin peste 92.000 km. Tehnic, mașina se prezintă bine, fără martori la bord.

Aspectul exterior este original, și într-o stare excelentă. Jantele sunt și ele din uzină, de 18 țoli, cu doar mici defecte. Interiorul este cusut din piele de culoare neagră, ce prezintă unele urme de uzură, ce sunt însă superficiale. Multe detalii au fost refăcute, sau schimbate cu piese originale noi. 

Cu vreo doi ani în urmă, mașina a avut parte de o doză de atenție, ce a inclus schimbul multor piese și ale consumabilelor. Aceasta vine cu un istoric al deservirilor complet și încă deține un set de instrumente original.

Încă șase zile au mai rămas până la încheierea licitației, iar prețul actual e de 36.000 £.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x