Acest VAZ-2105 se laudă cu 565 CP și 678Nm! Totul grație motorului legendar 2JZ-GTE instalat de tunerii bulgari

De Pavel   |  28 Iunie, 2021

Distribuie :

Atelierul bulgar de tuning  GB Design, a construit poate una dintre cele mai potente VAZ-2105 din lume. Sedanul rusesc se laudă acum cu o dinamică impresionantă, titul grație motorului 2JZ-GTE, împrumutat de la o Toyota Supra de generația a patra.

Acum, acest VAZ-2105, care arată perfect încălțat în jante Enkei, produce 565 de cai putere, iar cuplul maxim este de circa 678 Nm. În același timp, mașina cântărește puțin peste 900 de kilograme. Motorul a fost dotat cu o turbină mai potentă marca Garett, iar puterea este gestionată de o cutie manuală împrumutată de la un Nissan 350Z și transmisă către puntea spate, care apropo a migrat de pe un Ford Mustan, conectată printr-un cardan fabricat la comandă.

Plus la toate, compartimentul motorului a avut parte de un shaving, ceea ce înseamnă că majoritatea cablajului și a accesoriilor au fost ascunse. Acoperișul este cofecționat din fibră de carbon și integrează o priză de aer, care permite aerului de afară să intre în salon, unde observăm cu roll cage, pentru un plus de siguranță.

Vehiculul se poate conduce legal pe drumurile publice, iar pentru orice eventualitate a fost echipat cu un sistem de stingere a incendiilor. Lista de modificări continuă cu scaune de tip scoică marca OMP, un volan detașabil, porire a motorului de la buton, pompă de combustibil de performanță Bosch 044 și un rezervor de combustibil pregătit pentru curse de 38 de litri.