Află marca auto care este cel mai des implicată în accidentele din Moldova! Credeai că e BMW?

De Pavel   |  23 Iulie, 2021

Distribuie :

În primele șase luni ale anului 2021, în R.Moldova au fost înregistrate 1.027 accidente rutiere care s-a soldat cu decesul a 93 de persoane, iar altele 1.171 au fost rănite. Chiar dacă ai intuit că în cele mai multe accidente au fost implicate BMW-urile, lucrurile stau un pic altfel.

În urma analizei datelor statistice obținute de publicația Deschide.MD de la Inspectoratul Național de Securtiate Publică, s-a stabilit că din totalul accidentelor produse în prima jumătate a anului 2021, cele mai multe au avut loc cu implicarea automobilelor marca Toyota, pe locul doi fiind modelele marca Volkswagen, acestea fiind urmate de Mercedes, Dacia, Opel și BMW.

 1. Toyota - 174 accidente
 2. Volkswagen -156 accidente
 3. Mercedes -143 accidente
 4. Dacia - 114 accidente
 5. Opel - 80 accidente
 6. BMW - 74 accidente

Conform acelorași surse, dacă am face un top al mărcilor de automobile implicate în accidentele soldate cu deces, situația ar arăta cam în felul următor: pe locul I ar fi modelele Volkswagen, fiind urmate de BMW și Mercedes, iar pe locul III și IV se poziționează Dacia, Toyota și Opel.

 1. Volkswagen - 20 decedați
 2. BMW&Mercedes - câte 13 decedați
 3. Dacia -10 decedați
 4. Toyota&Opel - câte 7 decedați

Volkswagen ocupă primul loc și în cazul accidentelor soldate cu răniți, fiind urmat de Toyota, Mercedes, Dacia, Opel și BMW

 1. Volkswagen - 219 răniți
 2. Toyota - 213 răniți
 3. Mercedes - 189 răniți
 4. Dacia - 156 răniți
 5. Opel - 118 răniți
 6. BMW - 111 răniți

Conform statisticei INSP, comparând datele generalizate, cu perioada analogică a anului precedent, se atestă o creștere a numărului accidentelor înregistrate și a persoanelor traumatizate, iar la capitolul decese se menține un nivel scăzut.

Astfel, cu referire la „cauza producerii accidentelor rutiere”, principala cauză rămâne a fi „viteza neadaptată vizibilității, condițiilor, situației rutiere” și constituie 40,51% din numărul total al accidentelor supuse evidenței pentru perioada vizată, care a dus la decesul a 52 persoane și traumatizarea altor 493.

Analiza datelor înregistrate, cu privire la cauzele producerii accidentelor rutiere, ne reflectă o creștere cu 106,7% la accidentele rutiere ca urmare a „nerespectării distanței dintre vehicule”.