Agenții de circulație nu vor avea dreptul să oprească vehiculele în trafic fără vreo încălcare!

De Inna   |  3 Februarie, 2023

Distribuie :

Ministerul Justiției promovează un nou proiect, în care se conține norma ce prevede că agenții de circulație nu vor avea dreptul să oprească vehiculele în trafic în lipsa temeiurilor legale. În viitorul apropiat, Codul Contravențional urmează să fie completat cu această normă. 

Codul Contravențional urmează să fie completat cu următoarea prevedere: "oprirea de serviciu a vehiculului, de către agentul de circulație, pentru constatarea contravențiilor din domeniul circulației rutiere se admite doar în cazul încălcării vădite a normelor ce determină circulația vehiculelor pe drumurile publice ale Republicii Moldova, precum și pe teritoriile adiacente acestora, circumstanțe care vor fi consemnate în procesul-verbal cu privire la contravenție".

Potrivit autorilor proiectului, această prevedere are drept scop excluderea utilizării abuzive de către agenții de circulație a opririi de serviciu, decât în situația admiterii de către conducătorul vehiculului a încălcării evidente a Regulamentului Circulației Rutiere.