Ambasadorii Republicii Moldova de la Ankara, Paris și Kiev s-au ales cu mașini noi clasa premium

De Pavel   |  3 Martie, 2021

Distribuie :

Chiar dacă ne aflăm în plină criză economică și pandemie, trei ambasade ale Republicii Moldova ar fi achiziționat mașini de lucru clasa premium. Mai exact, ste vorba despre ambasadorii moldoveni de la Ankara, Paris și Kiev, care vor conduce acum vehicule noi.

Informația a fost publicată pe surse și a fost confirmată parțial de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău. Contactat de Jurnal TV, ambasadorul Republicii Moldova în Turcia a recunoscut că s-a ales cu un Lexus de 34 de mii de euro. Într-un mesaj pe Facebook, apărut în grupul „Culisele Diplomației”, se menționează că ambasadorul Republicii Moldova în Turcia, Dmitrii Croitor, ar fi decis că are nevoie de un Lexus ca mașină de serviciu.

Secretarul general al Ministerului de Externe, Eugeniu Revenco, care în luna noiembrie a anului trecut a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Franța, și-ar fi ales un Volvo XC90.

Cu un autoturism nou s-ar fi ales și Ambasada Republicii Moldova din Ucraina, însă modelul exact nu se specifică.

Jurnaliștii au încercat să verifice aceste informații pe pagina oficială a Ministerului de Externe, dar nu am găsit vreo confirmare în secțiunea destinată achizițiilor publice planificate sau în desfășurare. Nici secretarul general al MAE, Eugeniu Revenco, nu a fost de găsit la telefon pentru o reacție.

Serviciul de presă al Ministerului de Externe a comunicat că au fost făcute anumite achiziții de automobile pentru misiunile diplomatice pe parcursul anului trecut, doar că acestea s-au făcut în limita bugetului aprobat, fără a fi alocate mijloace financiare suplimentare, cu aprobarea Ministerului Finanțelor. Întrebați despre câte ambasade și din ce țări, s-au ales cu mașini noi, reprezentanyul MAE a răsăuns că e vorba de „câteva ambasade” și a promis că autoritățile vor oferi în scurt timp informații desfășurate.