Angajații unei fabrici Renault au furat piese cu o valoare de aproape 600.000 de euro!

De Inna   |  15 Martie, 2023

Distribuie :

Uzina Renault din Spania a fost victima unei operațiuni ample de furt chiar din partea unor angajați ai fabricii. Anumite informații din presă susțin că unii angajați ai fabricii ar fi furat piese în sumă de aproape 600.000 de euro!

Constructorul francez de automobile deține o uzină în orașul spaniol Valladolid. În prezent, acolo se produce modelul Renault Captur. Din nefericire, această fabrică a devenit victima unui furt complex, realizat chiar de către unii angajați. 

Potrivit unei publicații, operațiunea s-a desfășurat timp de un an și se menționează că furtul ar fi fost planificat din interior. Totul a început de la un șofer de livrare, care a planificat operațiunea alături de un reprezentant al unei companii diferite de transporturi, Arcese Espana. Cei doi au fost ajutați și de către un angajat al uzinei Renault, care a și reușit să fure piesele fără ca nimeni altcineva să observe acest lucru. 

Toți trei angajați au fost surprinși de camerele video din interiorul uzinei și au fost arestați împreună cu alți trei angajați. Cercetările continuă și în prezent. În timpul investigației, Renault a depistat și furtul a doi paleți cu injectoare. Aceștia ar fi fost furați în 2021, dar nu au putut fi depistați din cauza camerelor de supraveghere defecte.