ANRE încheie a opta săptămână de ieftiniri a carburanților și anunță prețurile din weekend!

De Pavel   |  12 August, 2022

Distribuie :

Săptămâna curentă, 8 - 14 august, completează perioada de 8  săptămâni consecutive de scădere a prețurilor de comercializare cu amănuntul la benzină și de 7 săptămâni la motorină.

În perioada respectivă, prețurile au scăzut cu 7.67 lei/litru sau 22.63 % la benzina standard și cu 6.73 lei/litru sau 20.73 % la motorina standard.

În rezultatul scăderilor constante a cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol de la bursele internaționale, actualele prețuri maximale stabilite de ANRE la carburanți au coborât până la nivelul înregistrat ultima dată în luna martie.

Pentru următoarele trei zile, 13 - 15 august, ANRE anunță un preț mai mic pentru benzină cu 17 bani, care ajunge la 26.23 lei per litru, în timp ce motorina se ieftinește cu încă 13 bani și va costa nu mai scump de 25.73 lei per litru.

ANRE asigură consumatorii din Republica Moldova că în baza Metodologiei aplicate, carburanții se comercializează la pompă la un preț corect, racordat la realitățile zilei în care își fac achiziția. Nivelul prețurilor la produsele petroliere este influențat doar de evoluțiile pe piața internațională și este exclusă posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora.