Au fost anunțați câștigătorii concursului ”North American Car, Utility and Truck of the Year”

De Pavel   |  13 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Jurații concursului "North American Car, Utility and Truck of the Year”, au anunțat cele trei modele câștigătoare. Astfel, mașina anului a fost aleasă Hyundai Elantra în cea de-a șaătea generație, în categoria SUV-urilor premiul a fost decernat noului Mustanf Mach-e, iar în segmentul pickup-urilor Ford F-150.

Totodată, în mod firesc, juriul a și comentat alegerea făcută. Hyundai s-a remarcat prin faptul că, spre deosebire de alți producători auto, nu doar că nu a renunțat la sedanuri, ci oferă și o gamă largă de modificări pentru acestea, iar Elantra este un exemplu perfect în acest sens. În finală, Elanta a concurat cu Genesis G80, de care a trecut cu brio.

Ford a fost lăudat pentru că, constructorul a riscat să aplice logo-ul celebrului Mustang pe un SUV, iar drept rezultat producătorul a fost răsplătit cu un succes impresionant în segment. Mach-e a avut ca rivali coreeanul Genesis GV80 și britanicul Land Rover Defender.

Victoria pickup-ului F-150, nu prea a uimit pe nimeni. Acesta și-a meritat pe deplin titlul fiind și cel mai popular pick-up din lume, dar și una dintre cele mai vândute mașini la nivel mondial. Vehiculul respectă perfect toate criteriile unui pick-up veritabil, unde se combină funcționalitatea, performanța, confortul și designul. F-150 a concurat cu Jeep Gladiator Mojave și Ram 1500 TRX, iar punctul forte al acestuia în opinia juraților este prezența unei versiuni hybrid, lucru ce nu îl oferă alți reprezentanți din segment.