Au încărcat un K750 sovietic într-un microbus și au încercat să-l ducă în Olanda, însă poliția de frontieră le-a stricat planurile

De Pavel   |  17 Septembrie, 2020

Distribuie :

De multe ori am auzit că motocicletele și mașinile sovietice ar putea fi vândute cu bani buni în Europa. Probabil cu acest gând au pornit la drum și niște moldoveni, care însă au fost reținuți de polițiștii de frontieră.

În data de 17 septembrie, la 02:30, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un microbuz cu ruta de deplasare Moldova-Olanda. La volanul mașinii a fost legitimat un tânăr cu dublă cetățenie MDA/ROU. După verificarea documentelor s-a vameșii au cercetat încărcătura, o motocicletă sovietică de model K 750, înmatriculată în Republica Moldova, fabricată în anul 1964.

În cadrul controlului, polițiștii de frontieră au observat că în pașaportul tehnic motocicleta figurează fără număr de caroserie, dar de facto un număr era aplicat pe motorul acesteia. Ba mai mult, există o informație operativă precum că acest număr a fost folosit pentru un alt mijloc de transport la trecerea frontierei de stat.

La cele depistate, șoferul a declarat că fusese angajat de către un conațional pentru a transporta motocicleta în Olanda, cu scopul reparării acesteia.

Pe faptul celor stabilite, motocicleta a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Leușeni, până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii în acest sens.

x
x
x