Autoritățile italiene au evacuat o Lancia care a stat nemișcată în același loc timp de 50 de ani

De Pavel   |  22 Octombrie, 2021

Distribuie :

Acest Lancia Fulvia din 1962 a fost evacuată miercuri, 20 octombrie, de pe strada Zamboni din orașul Conegliano, din nordul Italiei. Berlina a stat în același loc sub cerul liber pe parcursul a ultimilor 47 de ani. 

De-a lungul anilor, caroseria mașinii a avut de suferit semnificativ și acum necesită o restaurare, însă localnicii au început între timp să considere mașina un adevărat simbol al orașului și o parte a istoriei acestuia. Din păcate, însemnătatea acestei Lancia nu a oprit autoritățile să o evacueze, după o serie de plângeri la poliție de persoane anonime. 

Proprietarul acestei Lancia Fulvia, Angelo Fregolent, în vârstă de 94 de ani, a cumpărat mașina în 1970. În acel moment, deținea un chioșc de ziare și folosea mașina pentru a livra gazetele. După ceva timp, Fulvia a început să servească din ce în ce mai mult ca un "cabinet" suplimentar pentru ziare, iar mai târziu Angelo a închis magazinul definitiv. Mașina a rămas pe stradă, unde a stat aproape 50 de ani.

Potrivit publicației Fregolent, familia nu a uitat de impozite și asigurări, iar parcarea rămânea a fi gratuită până în prezent. Cu toate acestea, unul dintre orășeni s-a plâns poliției, menționând că mașina a fost parcată pe jumătate pe trotuar, lucru interzis deja de 30 de ani. În plus, în urmă cu câteva luni, Angelo a găsit o scrisoare anonimă în căsuța poștală prin care se cerea scoaterea mașinii.

Soarta ulterioară a mașinii a provocat o mulțime de controverse, dar în cele din urmă, Fulvia, care a devenit semnificativă pentru oraș, a scăpat de riscul de a fi trimisă la fier uzat. La sugestia președintelui clubului local de mașini istorice, Serenissima Conegliano și susținătorii săi, Lancia va fi restaurată în Vicenza, după care expusă în grădina de Oenologice a Institutului din Conegliano, nu departe de fostul loc de parcare și casa familiei Fregolent.

x
x
x