Autoritățile italiene au lansat un val de critici în raport cu noul Milano

De Inna   |  15 Aprilie, 2024

Distribuie :

Ministrul italian al industriei a exprimat o serie de critici dure la adresa Alfa Romeo, după ce celebrul brand a decis să producă primul său model cu emisii zero în Polonia.

Recent, Alfa Romeo a dezvăluit Milano, primul său SUV electric. Cu toate acestea, surpriza a venit odată cu anunțul că acest model va fi asamblat în Polonia, marcând prima oară când o mașină Alfa Romeo este produsă în afara Italiei.

Conform declarațiilor lui Carlos Tavares, CEO-ul Stellantis, prețul lui Milano ar fi fost cu 10.000 de euro mai mare dacă ar fi fost construit în Italia.

"Construirea în Italia ar fi ridicat prețul de pornire al Milano la aproximativ 40.000 de euro, față de 30.000 de euro. Aceasta ar fi putut afecta competitivitatea sa pe piață", a explicat Tavares.

Adolfo Urso, ministrul italian al industriei, a reacționat, afirmând că un model numit Milano ar trebui să fie produs exclusiv în Italia și că acest lucru este în mod explicit ilegal.

"O mașină denumită Milano nu poate fi fabricată în Polonia. Legea stipulează că nu poți furniza informații care să ducă în eroare consumatorii. Astfel, un vehicul cu denumirea Milano trebuie să fie fabricat în Italia. În caz contrar, se furnizează informații eronate, ceea ce este interzis de legislația italiană", a subliniat Urso.

Până în acest moment, Alfa Romeo nu a emis o opinie oficială cu privire la această controversă.