Bavarezii pregătesc un crossover accesibil, care va fi o copie a lui BMW X6

De Inna   |  8 Martie, 2023

Distribuie :

Noua generație a lui BMW X2 va deveni un crossover-coupe. În gama acestuia vor persista versiuni hibride și chiar pur electrice. Debutul crossoverului este programat pentru finalul anului curent. 

Noul BMW X2 va obține modificări radicale. La momentul actual, germanii testează crossoverul în diverse condiții. De facto, acesta va deveni o mini copie a SUV-ului X6 - ambele modele vor avea o siluetă asemănătoare. Iar la baza noii generații va sta platforma utilizată și pe X1, până și propulsoarele vor fi împrumutate de la acest crossover. 

În ofertă, bavarezii vor include benzinare aspirate turbo în câteva configurații: 1.5 litri cu 136 CP, 2.0 litri cu 245 sau 306 CP. De asemenea, vor fi disponibile motoare diesel, în două configurații: 150 și 211 CP, ambele cu un volum de 2.0 litri volum. În plus, se așteaptă și versiuni hibride cu încărcare la priză: cu 245 CP și 326 CP. Se vorbește și despre o versiune pur electrică, iX2, care va oferi 313 CP. 

Noul BMW X2 va deveni cel mai accesibil crossover-coupe, al cărui preț în echipare de bază va constitui circa 40.000 de euro.