BMW a prezentat cel mai rapid touring din istorie! Alpina B5 GT cu V8 de 4.4 litri volum!

De Inna   |  24 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Alpina a prezentat cel mai rapid touring din istorie al constructorului bavarez. Vorbim despre o versiune dezvoltată de atelierul de tuning Alpina, care prezintă noul B5 GT. Acesta va fi disponibil atât în versiune sedan, cât și touring. 

Noul B5 GT Touring devine cel mai rapid break din istorie. Noul model poate atinge o viteză de peste 320 km/h. După cum am mai spus, versiunea nouă va fi disponibilă în două caroserii: touring și sedan. În ambele cazuri, automobilele vor fi dotate cu propulsor V8 de 4.4 litri volum, aspirat turbo. Motorul este capabil să ofere 625 CP și 850 Nm de cuplu motor. 

În aceste condiții, sedanul este capabil să obțină 100 km/h în doar 3.3 secunde, iar breakul va avea nevoie de un pic mai mult timp din cauza greutății mai mari. Repriza 0-200 km/h, sedanul o realizează în 11.3 secunde, iar breakul în 11.9 secunde. Viteza maximă a sedanului constituie 330 km/h, iar a breakului - 322 km/h. 

De asemenea, Aplina B5 GT obține și un eșapament sportiv. Țevile de eșapament sunt acoperite cu nitrură de titan și au un finisaj negru. Din pachetul de tuning fac parte și jantele de 20 de inch ale brandului Classic, finisate într-o culoare exclusivă Marron Volciano cu inscripția "B5 GT". Pentru modelele în cauză, Alpina a optat pentru frâne Brembo de 395 mm pe față și 398 mm pe spate. 

Pentru clienți este disponibilă practic orice nuanță de caroserie, de asemenea este disponibilă personalizarea interiorului la dorința clientului. Toate automobilele se vor comercializa într-o echipare standard: Shadowline, sistem audio Harman Kardon, volan cu încălzire, embleme B5 GT și alte detalii corespunzătoare ediției. 

Alpina B5 GT va fi replicată în doar 250 de exemplare. Prețul de start pentru sedan este 145.500 de euro, iar pentru break 148.500 de euro. Livrările către clienți vor începe deja în luna iulie a anului curent.