BMW iNEXT 2021 își testează mușchii într-un antrenament ”sub acoperire”, pe Nurburgring

De Auto Expert   |  11 Iunie, 2020

Distribuie :

BMW iNEXT, prognozat să intre pe piața SUV-urilor electrice la sfârșitul acestui an, este răspunsul concernului din Munchen pentru competitori ca Audi e-tron, Jaguar I-Pace, Tesla Model Y și Mercedes-Benz EQC.

Cei drept nu se cunoaște încă sigur nici numele final ce-l va purta și nici aspectul total despachetat.

Dar BMW-ul, fie el și proaspăt proiectat, nu-și uită patrimoniul sportiv. Iată de ce, cel mai firesc loc unde poate fi întâlnit noul concept este celebrul circuit german pentru o primă evaluare a performanțelor, siguranței și durabilității tuturor subansamblurilor.

Nu de alta, dar e necesară cimentarea unei imagini favorabile până la lansarea ofcială, pentru a asigura succesul noii creații. 

Elementele exterioare, chiar dacă sunt camuflate oferă, totuși, o idee despre silueta acestuia. Nelipsite sunt grila radiatorului falsă, devenită deja tradițională, dar într-o redacție actuală, restilizată, farurile ce-i oferă un aspect agresiv, dar și roțile ce-i oferă o statură bine infiptă.

Sistemul de propulsie eDrive utilizat, a ajuns la a cincea iterație și este capabil de până la 530 cai putere datorită bateriei integrate de 80 kWh, care de altfel oferă o autonomie de circa 640 km.

Nu uităm nici de dinamică. Simbioza celor două ar trebui să garanteze un sprint de la 0-100 km/h în mai puțin de 4 secunde.