BMW M5 CS este cel mai rapid sedan din clasă! Audi și Mercedes-Benz AMG au rămas fără replică

De Redactor AE   |  27 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Generația precedentă a lui BMW M5, în caroseria F10 s-a luptat mult cu Mercedes-Benz și Audi pentru a-și menține statutul, dar și pentru a nu-și dezamăgi fanii. Deși a fost un model oarecum reușit și popular, a fost totodată și cel mai greoi M5 construit vreodată. 

Accelera mai rapid decât predecesorii săi, dar tot ceva nu-i ajungea, iar tuningul pentru mai mulți cai putere nu era chiar o idee bună. Bavarezii au reușit să redreseze situația cu următorul M5, în caroseria F90 și uite că aici n-au lăsat loc de diplomație. Încă de la lansare M5-ul s-a dovedit a fi foarte rapid și performant, atât în varianta de uzină cât și tunat. 

Au urmat versiunea M5 Competition, cu un plus de cai putere și ceva ”umblat” pe la setările suspensiei, model care le-a tăiat elanul rivalilor. Și acum, divizia Motorsport GmbH o face din nou! Lansează primul din istoria mărcii, BMW M5 CS. 

O să vă las să găsiți diferențele vizuale în poze, pentru că în text veți citi ce nu se poate vedea cu ochiul liber. Motorul turbo-aspirat, de 4.4 litri dezvoltă acum 636 PS (600 are modelul obișnuit) și 750 Nm de cuplu motor. Sprintul de la zero la prima sută se realizează în doar 3.0 secunde, astfel că nu e doar cel mai rapid M5 ci și cel mai rapid BMW de serie, produs vreodată! 

Desigur că inginerii nu s-au limitat doar la CP, s-a umblat și la suspensia mașinii, setările motorului, transmisiei, pachetul aerodinamic, toate în cumul le-au adus acest rezultat mult dorit. Cu asta deja nu mai mergi la cumpărături cu familia! Pentru că ai doar 4 scaune de tip scoică, individuale! Și tot ce ține de interior, exterior, comportament, absolut totul în noul M5 CS este orientat spre sport și performanță, confortul e doar psihologic, când știi că nu ai rivali.

Ce zic fanii Audi și Mercedes-Benz?

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x