BMW prezintă noul M5 și M5 Competition facelift! Îmbunătățiri estetice, culori noi și același motor

De Pavel   |  17 Iunie, 2020

Distribuie :

Câteva săptămâni în urmă, BMW prezenta noul Seria 5 facelift, care a primit o serie de modificări ale designului și o gamă generoasă de motoriză alcătuită din unități diesel, benzină și PHEV. Acum, e timpul ca fanii modelelor bavareze de performanță să se bucure, pentru că BMW lansează noul M5 șu M5 Competition!

La posterior observăm sistemul de evacuare cu patru terminații, un difuzor restilizat și stopuri modificate.

Pentru BMW M5 Competition, nemții au dezvoltat o serie de accesorii de caroserie de culoare neagră, printre care: rama grilei radiatorului, carcasele oglinzilor retrovizoare, eleronul și logo-urile M5 Competition. La fel, pentru versiunea de top, nemții au pregătit și praguri iluminate.

BMW M5 și M5 Competition facelift vor putea fi comandate în cinci culori noi de caroserie: Brands Hatch Grey, Motegi Red, Tanzanite Blue II, Aventurine Red II și Frozen Bluestone. De asemenea, BMW menționează că nuanța Champagne Quartz se va numi Alvit Grey, iar clienții vor putea opta și pentru jante cu diametrul de 20 de inch finisate în culoarea Orbit Grey.

La capitolul interior, menționăm noul display central cu diagonala de 12.3 inch și două butoane noi pe consola centrală, care vor ajuta șoferii să modifice rapid setările sedanului de performanță. Aceste butoane au apărut în premieră pe M8. Prin acționarea butonului Setup, pe ecranul central apar opțiunile disponibile pentru configurarea modului Individual, astfel clienții vor putea seta motorul, amortizoarele, direcția, sistem de frânare și sistemul de tracțiune integrală M xDrive.

BMW M5 Competition facelift oferă acum un mod de rulare Track. Acesta a fost dezvoltat pentru circuit și dezactivează complet sistemele de siguranță și cele de asistare. Mai mult decât atât, sistemul audio și ecranul central se închid, iar instrumentarul digital de bord și Head-up Display-ul oferă o grafică numită M View.

Modelul de performanță a bavarezilor va fi echipat cu unitatea V8 de 4.4 litri volum care, la fel ca până acum, versiunea M5 facelift va dezvolta 600 CP și 750 Nm, iar în cazul lui M5 Competition facelift, randamentul maxim este de 625 CP și 750 Nm!

Resursele generate de propulsorul V8 vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt trepte M Steptronic cu Drivelogic și de sistemul de tracțiune integrală M xDrive care oferă inclusiv un mod 2WD.

În aceste condiții BMW M5 facelift accelerează de la 0-100 km/h în 3.4 secunde, în timp ce exercițiul 0-200 km/h are loc în 11.1 secunde. Versiunea Competition este mai rapidă cu 0.1 secunde în sprintul 0-100 km/h și respectiv 0.3 secunde în cazul reprizei 0-200 km/h. Indiferent de alegerea făcută, viteza de top este limitată electronic la 250 km/h, iar prin bifarea pachetului M Driver, viteza de top crește până la 305 km/h.

Pe piața din Germania, prețul pentru BMW M5 facelift pornește de la 120.900 de euro, în timp ce versiunea Competition este mai scumpă cu 9.000 de euro!

Recomandate:

(VIDEO) Cum și de ce au apărut denivelările artificiale pe un traseu național - Photo
Sociale
(VIDEO) Cum și de ce au apărut denivelările artificiale pe un traseu național

În weekend, Administrația de Stat a Drumurilor a primit un val de critici din partea șoferilor, dar și din partea internauților. O singură postare pe rețelele de socializare a reușit să adune ma

Inna
Circa 5.500 m2 de drum au fost supuși lucrărilor de plombare cu asfalt fierbinte - Photo
Sociale
Circa 5.500 m2 de drum au fost supuși lucrărilor de plombare cu asfalt fierbinte

În perioada 22 - 28 aprilie 2024, Î.M. Regia "Exdrupo" a realizat mai multe intervenții de lichidare a situațiilor de avarie pe drumurile principale din municipiul

Inna
În atenția șoferilor! Pe str. Uzinelor este suspendat traficul rutier! Au loc filmări - Photo
Sociale
În atenția șoferilor! Pe str. Uzinelor este suspendat traficul rutier! Au loc filmări

Din cauza filmărilor unui lungmetraj pe străzile Chișinăului, astăzi, 29 aprilie, în intervalul 07:00 – 13:00, va fi sistat traficul rutier pe strada Uzinelor (drumul necropola) în p

Inna
Cea mai puternică versiune a lui Defender debutează în luna iulie - Photo
Noutăți
Cea mai puternică versiune a lui Defender debutează în luna iulie

Defender OCTA va fi cea mai puternică versiune a modelului britanic. Sub capota off-roaderului este un V8, twin-turbo, mild-hybrid. Debutul modelului este programat pentru 3 iulie curent. Mai

Inna
Kia dezvăluie noi detalii despre EV9 GT. Accelerează până la 100 km/h în doar 4 secunde - Photo
Noutăți
Kia dezvăluie noi detalii despre EV9 GT. Accelerează până la 100 km/h în doar 4 secunde

Constructorul coreean de automobile a publicat o serie de informații noi cu privire la modelul EV9 GT. Datorită noilor propulsoare, modelul va putea atinge 100 km/h în doar 4 secunde. C

Inna