BMW-ul M1 din colecția lui Paul Walker, scos la licitație. Dezvoltă 350 CP și are un parcurs de doar 6.700 km

De Sergiu   |  21 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Paul Walker nu necesită prezentare. Tuturor li s-a întipărit în minte rolul jucat în franciza Fast And Furious, serie de filme ce l-a consacrat la nivel global. Și în viața reală, actorul era un adevărat cunoscător al automobilelor rare, dovadă fiind mașinile ce le-a avut în proprietate.

Pasionat adevărat, acesta a avut în colecția personală mașini din cele mai savuroase: un Ferrari 360, un Testarossa, câteva Porsche-uri 911 GT 3 RS în caroseria 997 și două 930 Turbo, dar și ceva forță americană, anume câteva Ford-uri Mustang dar și Vette-uri. Nu în ultimul rând, prin garajul acestuia s-au perindat și câteva BMW-uri. 

Unul din cei mai încântători bavarezi din colecția actorului, acest BMW M1 din 1980 vrea să facă fericit pe cineva în viitorul apropiat, fiind listat de vânzare pe platforma Bring a Trailer.

Pe lângă faptul că s-a produs în serie mică, doar 460 unități fiind asamblate, dintre care mai puțin de 400 erau versiuni stradale, un M1 este prin excelență o legendă. 

Dacă în varianta standard, inima unui M1 pompează în jur de 273 CP, după o terapie specială la un tuner, exemplarul lui Paul Walker dezvoltă tocmai 350 CP, un output deloc neglijabil, comparabil cu cel oferit de cele mai de vază mașini sport ale vremii.

Printre delicatesele prezente pe acest exemplar se numără livreaua BMW Motorsport aplicată pe caroserie, jante BBS, un bodykit special, un sistem de evacuare realizat la comandă, dar și tapițerie din piele, în locul celei combinate ce venea standard.

Nu vă imaginați că pedigree-ul de curse înseamnă ascetism declarat! Mașina vine cu careva bonusuri din anii 80, de genul unui casetofon Blaupunkt, sistem de aer condiționat, dar și scaune și geamuri cu reglare electrică. Unitatea nu prezintă semne de uzură, lucru natural, de altfel la cei 6.800 km parcurși. 

Nu putem ști încă prețul final pentru care va fi adjudecat exemplarul în cauză, dar fiți de acord că are o istorie impresionantă! Vom vedea cât de dorită e mașina pentru un împătimit abia pe 31 ianuarie, dar până atunci, menționăm în treacăt că la momentul scrierii articolului oferta maximă este de peste 350.000 $!

Legendarul BMW M1 deținut anterior de producătorul trupei Boney M. își caută noul stăpân!
În data de 14 noiembrie casa delicitații Silverstone va scoate la vânzare legendarul supercar BMW M1 produs în 1980. Exemplarul mai adaugă în preț grație faptului că
AutoExpert
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x