Bornă importantă atinsă de Bentley: Producția modelului Continental GT a ajuns la 80.000 unități

De Sergiu   |  28 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Constructorul din Crewe se laudă lumii întregi cu o realizare importantă, mai ales în lumina strategiei de producție în serie mică ce-i caracterizează activitatea. Astfel, acesta anunță despre atingerea bornei aparent inimaginabile - 80.000 de unități Continental Gt produse și livrate clienților fericiți. 

La debutul originalului, care a avut loc în 2003, probabil nici constructorul nu a putut anticipa succesul modelului, dar, peste 18 ani și trei generații, acesta poate jubila.

Exemplarul aniversar a primit un tratament special din partea constructorului, materializat sub forma unui exterior  într-o interpretare unică. Vorbim aici de culoarea caroseriei, un oranj pastelat, numit Orange Flame, ce a mai primit pe deasupra și dotări din specificațiile Blackline și Styling. Multe elemente au primit atenția specială a artizanilor Bentley, ce a inclus ore însemnate de manoperă manuală. Pe lângă asta, sub capota mașinii se regăsește un propulsor V8 de 4.0 litri volum, ce dezvoltă 550 CP și 770 Nm.

Actuala, a treia generație Bentley Continental GT a fost dezvăluită pentru prima dată la Salonului Auto de la Frankfurt din 2017. La debut, acesta putea fi comandat doar cu propulsorul W12 de 6.0 litri volum, bun de 635 CP și 900 Nm. Recent, gama de motorizări a modelului a fost completată, fiind inclus și un V8 potent. La finele anului 2018, Bentley a introdus și versiunea Continental GT Cabrio, ce țintește un public mai select.

Chiar dacă 2020 a fost un an greu pentru constructorii auto, Bentley a reușit să seteze un record de vânzări, lucru incredibil, de altfel:

În ciuda pandemiei, Bentley a vândut un număr record de automobile în 2020
Pandemia de COVID-19 a adus inevitabil luni de stand-by pentru numeroase industrii din întreaga lume, inclusiv industria auto, care va necesita mult timp pentru a se recupera totalmente. Ch
AutoExpert