Bronco va primi totuși un motor V8. Ce-i drept, nu va fi instalat de Ford

De Sergiu   |  31 Octombrie, 2020

Distribuie :

Pentru fanii dezamăgiți de faptul că noul Ford Bronco nu va veni pe piață echipat cu un V8 forțos, tocmai a apărut o soluție. Nu vine de la Ford, ci de la tunerii de la Hennessey. Într-o mișcare de moment, aceștia au sesizat imediat ce Ford a menționat că vârful de gamă va avea doar șase cilindri, potențialul unui V8.

Denumit sugestiv VelociRaptor, versiunea e menită să distrugă concurența! Agregatul de sub capotă, un Coyote modificat de 5.0 litri volum va oferi 750 CP grație unui nou ECU reprogramat.

VelociRaptor-ul va primi pe lângă V8, transmisia automată cu 10 trepte, iar cuplul motor va permite accelerarea modelului până la 100 km/h în doar 4.5 secunde. Alte adiții includ o capotă cu noi prize de aer, un kit ce va ridica garda la sol, un eșapament din oțel inoxidabil, suspensie regândită, dar și noi elemente pe interior, plus alte bunătăți, nedezvăluite încă.

Cu această mișcare, Hennessey speră să corecteze vulnerabilitatea lui Bronco față de Wrangler V8, echipat cu un astfel de propulsor din uzină.

Producția versiunii convertite se va limita la doar 24 unități, disponibile atât în versiuni cu 2, cât și cu 4 uși. Costul upgrade-ului va fi de 225.000 $ și va include în sine prețul vehicului, dar tarifele pentru transportare vor fi suportate de client.  Unitățile vor fi vândute în rețeaua dealerilor Ford și vin la pachet cu o garanție de trei ani sau 57.000 km.