Bucurie pentru mai mulți șoferi. Pot include proiectoarele anticeață fără să pară ridicoli!

De Redactor AE   |  28 Noiembrie, 2019

Distribuie :

Proiectoarele anticceață. Cel mai îndrăgit și mai utilizat accesoriu al șoferilor moldoveni. Iată că astăzi, mai mult ca niciodată, s-a dovedit a fi și util chiar.

Puse în funcțiune mai des decât semnalizatoarele de direcție, proiectoarele anticeață sunt singurele elemente optice ale unui automobil, pe care compatrioții noștri le utilizează chiar și atunci când nu e nevoie.

În foarte multe țări din lume, utilizarea a proiectoarelor de ceață, în condiții climaterice favorabile este strict interzisă: orbește participanții la trafic. Despre echiparea acestor proiectoare cu lămpi xenon nici măcar nu încape discuția. Însă nu și în Moldova.

Noi suntem un stat independent, cu încă un stat independent în el, cu unități teritoriale autonome și respectiv facem fiecare CE VREM.

Iar pentru cei care conduc tot timpul cu farurile anticeață pornite, astăzi, poate fi o sărbătoare, măcar nu mai par ridicoli și au tot dreptul să o facă!

În luna Mai a lui 2018, un deputat a venit cu propunerea de a interzice utilizarea farurilor anticeață, atunci când, ghiciți ce (?), nu este ceață! În caz contrar șoferii ar fi fost pasibili de o amendă de la 12 la 15 unități (600-750 lei) cu aplicarea a trei puncte de penalizare.

În nota informativă a proiectului se spune că ”folosirea farurilor anticeață este o abatere dacă sunt utilizate abuziv, atunci când condițiile meteo nu o cer, la fel cum este ilegal mersul noaptea cu farurile stinse”. Proiectoarele de ceață generează o lumină mai puțin focalizată decât a farurilor şi îi deranjează pe șoferii care circulă de pe contrasens.

”Chiar dacă timpul de expunere este relativ scurt pentru două mașini care se intersectează, simplul contact al ochilor cu patru susrse de lumină per vehicul (două proiectoare anticeață și două faruri) duce la o privire mai obosită într-un timp mai scurt”, se mai spune în argumentarea proiectului.

Recomandate:

Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți? - Photo
Sociale
Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți?

Au răbdat cât au răbdat, și răpuși de probleme financiare grandioase, pentru a ieși din colapsul și deficitul de bani, unele companii petroliere au decis că ”e timpul să acționeze”.

Redactor AE