Ca să vezi! Un DeLorean DMC-12 se vinde într-un magazin de haine second hand din Estonia

De Sergiu   |  30 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Uneori, magazinele second-hand pot surprinde cumpărătorii. Așa cum, de exemplu, s-a întâmplat într-unul din magazinele de articole uzate din orașul Kuressaare din Estonia, pe insula Saarema. Acolo, printre sumedenii de haine ponosite, se află DeLorean DMC-12 de vânzare, legenda  trilogiei „Back to the Future”.

Mașina sportivă iconică a fost găsită de jurnaliștii Geenius într-un magazin second hand local. Vehiculul este păstrat asemenea unei piese de muzeu, fiind protejat de niște turnichete improvizate. Mare păcat, dar vânzătorii nu au putut spune nimic despre istoria acestei mașini, sau despre caracteristicile sale tehnice.

Știm totuși că DeLorean DMC-12 a fost dotat cu un motor V6 de 2.85 litrivolum care produce 132 CPși un cuplu de 207 Nm. Mașina accelerează de la zero la 100 de kilometri pe oră în 10.5 secunde, iar viteza sa maximă este de 177 de kilometri pe oră.

Modelele DeLorean nu sunt neapărat greu de găsit. În prezent, o nouă reîncarnare a companiei DMC vinde unități recondiționate ale mașinii, realizate din piese de aproape patru decenii sau reproduse utilizând utilaje originale.

Pe întreaga perioadă de producție - din 1981 până în 1983 - peste 8.5 mii de vehicule DMC-12 au ieșit de pe linia de asamblare din Irlanda de Nord. Pentru creația lui John Delorean se cer 55.000 euro.