Cel mai uşor Lamborghini - Gallardo LP570-4

De AutoExpert   |  3 Martie, 2010

Distribuie :

Cel mai uşor Lamborghini - Gallardo LP570-4Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera ia foarte în serios renumele pe care îl poartă și este cel mai ușor model de șosea pe care Lamborghini îl oferă în acest moment. Scăpând de 70 kg, LP570-4 Superleggera cântărește doar 1.340 kg. Factorul cheie al curei de slăbire a fost folosirea fibrei de carbon la elemente de exterior și interior. Masa este dispusă sub raportul 43/57 fiind o premisă irefutabilă a sportivității.

În plus, tot numele ne relevă faptul că are 10 CP în plus, motorul V10 de 5.2 litri dezvoltând 570 CP. Astfel raportul masă/putere este spectaculos, fiind vorba de 2,35 kg per kg. Puterea este livrată 30% pe puntea din față și 70% pe cea din spate. Evident performanțele sunt la cote înalte Gallardo Superleggera putând atinge 100 km/h în doar 3,4 secunde și o viteză de top de 325 km/h . Noua generație nu este doar mai rapidă, ci și mai eficientă italienii spunând că are emisii și consum reduse cu 20% față de anteriorul Gallardo Superleggera. Consumul mediu declarat al noului Superleggera este de 13,5 litri la 100 km parcurși.În materie de design, tot ce a fost întreprins a urmat directive aerodinamice precise, dar au contribuit și la aparențe. Astfel noul Gallardo primește un spoiler foarte agresiv dar care asigură curgerea cât mai naturală a aerului. Aerodinamica este îmbunătățită și în partea din spate prin difuzorul proeminent și eleronul masiv (care nu vine însă standard, ci doar ca opțional).

Interiorul este un fel de paradis al fibrei de carbon, consola centrală, panourile ușilor și scaunele fiind din acest material nobil. Contrar așteptărilor habitaclul nu este auster și clienții beneficiază încă de climatizare, geamuri electrice și piele Alcantara, adică de toate dotările "extra" de care ai nevoie pentru a te bucura de un Lamborghini Gallardo.