Celestiq, viitorul flagship electric de la Cadillac, în primele imagini: Acoperiș smart din sticlă și display impresionant

De Sergiu   |  13 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Marca premium a concernului General Motors a decis să ne ofere careva informații cu privire la viitorul flagship electric - Cadillac Celestiq. Modelul fost anunțat în cadrul prezentării GM de la CES (Consumer Electronics Show), care anul acesta, din motive evidente, a fost mutată online. 

Vorbim ce-i drept, de informații destul de rarefiate în ce privește modelul; doar unele elemente ale viitorului automobil, care la momentul actual a fost dezvăluit doar sub formă de concept au fost prezentate. Chiar și așa, dacă ar fi să judecăm după ce ne pune pe tavă constructorul, Celestiq ar trebui să vină cu dotări de cele mai moderne și impresionante.

Demne de menționat sunt acoperișul ”inteligent”, dar și uimitorul display al sistemului de infotainment ce vrea concureze cu MBUX Hyperscreen, dezvăluit săptămâna trecută de Mercedes-Benz. Dar să le luăm pe rând...

După cum era și de așteptat pentru un concept ce previzionează o viitoare navă-amiral de la Cadillac, în interiorul lui Celestiq se vor regăsi materiale de calitate superioară, iar asamblarea va pune în lumina măiestria tehnicienilor Cadillac, multe elemente fiind prevăzute pentru a fi realizate manual.

Acoperișul mașinii, pe lângă faptul că va fi panoramic, ascunde o tehnologie interesantă, menită să sporească calitatea ambianței interioare, pentru confortul ocupanților. Astfel, întreaga suprafață de sticlă va fi împărțită în patru cadrane, două dedicate pasagerilor din față, alte două ocupanților din spate. Fiecare cadran va putea reduce, fie crește luminozitatea în habitaclu, grație sticlei din care acesta este format, având o structură cristalină inedită, cu particule în suspensie. Mai mult, împărțirea acoperișului în patru părți nu a fost nicidecum accidentală. Ocupanții vor putea să-și umbrească porțiunea de deasupra capului, după bunul cap. Spre exemplu, un pasager ar putea privi cerul, pe când altul ar putea opta pentru un acoperiș opac.

O altă prezență importantă este sistemul de infotainment menționat mai sus, ce vine cu un display impresionant, ce acoperă întreaga planșă de bord. Nu știm pentru moment dacă acesta fi unul monolit, realizat dintr-o singură bucată, sau mai multe ecrane vor fi unite discret pentru a crea impresia de unitate. Ecranul va include ”zone de discreție” pentru ca diverse aplicații să nu se interfereze. Ocupanții din spate vor avea display-uri separate.

Careva detalii despre capacitatea bateriei, dar și forța motorului nu sunt oferite, dar se știe că modelul va avea tracțiune integrală, dar și alte sisteme moderne ce vor fi dezvăluite gradual.

GM vrea să formeze concurență vitorului EQS de la Mercedes-Benz cu Celestiq. Dacă ar fi să luăm în calcul tehnologiile care urmează să fie prezente în acest model ( cele ce se vor materializa în producția de serie), inclusiv pachetul de baterii de mare capacitate, dar și noua platformă Ultium, de la GM, am putea estima că prețul unui exemplar va trece cu ușurință de 100.000 $.

x
x
x
x
x
x