Chevrolet Silverado SVE Yenko este utilitara ce oferă forță, practicabilitate și 800 CP!

De Sergiu   |  20 Iulie, 2020

Distribuie :

Se știe că utilitarele americane sunt cele mai forțoase din întreaga lume! Cu siguranță v-au apărut în cale diverse clipuri video ce le prezintă în acțiune pe teren accidentat, cu supraîncărcate sau tractând o remorcă voluminoasă! Pe de altă parte însă, pentru asta au fost făcute! 

Nu e cazul însă când vorbim de Chevrolet Silverado SVE Yenko! Acesta e un pick-up căruia îi stă mai bine în lumina reflectoarelor sau pe circuitul de curse. La 800 CP și aproape 1000Nm, cât oferă motorul V8 de 6,2 litri  puțin modernizat față de versiunea stock, ar fi mare păcat să-l folosești pe la vreo fermă. 

În continuare, a fost necesară revizuirea cutiei de viteze pentru a face față excesului de putere oferit de propulsor, construirea unei suspensii ușor modificate și un nou sistem de evacuare de diamteru mărit, capabil să evacueze volume însemnate de gaze de eșapament. Este clar, deja că având atâția cai sub capotă, mașina nu va prezenta careva probleme în ce privește dinamica de deplasare; frânele în schimb au necesitat consolidare pentru a spori forța de oprire. Că tot veni vorba, au instalat un set produs de Brembo. 

Pe exterior, mașinii i s-au oferit jante noi de 22 inch, iar caroseria este acoperită cu sigle Yenko, ce le înlocuiesc pe cele standart, de Chevrolet. Tunerul plănuiește să ofere exemplare cu tracțiune pe o singură axă și integrală. 

Versiunea va fi limitată la doar 50 exemplare, care vor fi vândute în rețeaua Chevrolet.

Acum cîteva cuvinte despre Yenko. Atelierul de tuning a fost fondat de Donald Yenko, pe atunci dealer Chevrolet și pilot de curse, care în același timp modifica mașini ale constructorului american, în particular Camaro. În zilele noastre, un Camaro original, modificat de Yenko este practic cel mai scump model clasic Chevrolet disponibil, un exemplar în stare bună, putând ajunge și la 250 mii dolari!

x
x
x

 

 

 

Recomandate:

Audi RS4 Avant îl așteaptă zile grele. BMW a confirmat oficial noul M3 Touring - Photo
Noutăți
Audi RS4 Avant îl așteaptă zile grele. BMW a confirmat oficial noul M3 Touring

Audi RS4 Avant și Mercedes-AMG C63 Estate au primit în sfârșit un răspuns din partea bavarezilor. Oficialii din Munchen tocmai au confirmat zvonurile despre producția primului M3 Tour

Redactor AE
Acest Dodge Challenger din 1970, vedeta filmului 2 Fast 2 Furious, a fost scos la vânzare - Photo
Diverse
Acest Dodge Challenger din 1970, vedeta filmului 2 Fast 2 Furious, a fost scos la vânzare

Exemplarul s-a păstrat într-o condiție de invidiat

Sergiu
(VIDEO) Lexus LS400 versus Mercedes-Benz W140! Află cine va fi mai rezistent într-un impact frontal - Photo
Diverse
(VIDEO) Lexus LS400 versus Mercedes-Benz W140! Află cine va fi mai rezistent într-un impact frontal

Producătorii canalului de Youtube, ddKaba, au organizat o serie de crash teste în care cu ajutorul unei catapulte speciale ciocnesc frontal două vehicule. Într-unul dintre aceste teste au

Pavel
Zvonuri: Toyota ar fi sistat dezvoltarea și producția motoarelor V8 - Photo
Noutăți
Zvonuri: Toyota ar fi sistat dezvoltarea și producția motoarelor V8

Presa niponă scrie că constructorul Toyota a oprit dezvoltarea și producția motoarelor V8, astfel că viitorii clienți a noii generații Lexus LC, se vor mulțumi doar cu unități V6 turbo.În co

Pavel