Circa 1.300 de kilometri cu o singură alimentare! Toyota a început comercializarea lui RAV4 PHEV

De Pavel   |  8 Iunie, 2020

Distribuie :

În Japonia, au început vânzările noului Toyota RAV4 PHEV, care poate fi reîncărcat de la o priză obișnuită. Noua versiunea a SUV-ului nipon costă aproape de două ori mai scump decât modelul standard, însă japonezii menționează că acesta este extrem de economic la capitolul consum de combustibil. Astfel mașina poate parcurge 1.300 km fără a fi realimentată.

Pe piața niponă, RAV4 plug-in hybrid are un preț care variază de la 4.7 milioane la 5.4 milioane de yeni, sau de la circa 38.000 la 44.000 de euro. Sistemul de propulsie hybrid este alcătuit dintr-un benzinar de 2.5 litri volum și un motor electric, care împreună dezvoltă 306 CP, sau cu 83 CP mai mult decât un RAV4 cu motor pe benzină. 

Lista de dotări include sistemul E-Four electric 4WD, care permite distribuirea tracțiunii între toate cele patru roți ale SUV-ului, dar și un sistem de climatizare care poate fi controlat prin intermediul unei aplicații pentru smartphone.

La exterior, hybridul se diferă de modelul standard prin logo-ul Toyota pe un fundal albastru, o ușiță suplimentară pentru priza de încărcare și o grilă a radiatorului modificată.

Totodată, japonezii menționează că noul Toyota RAV4 PHEV nu este doar un model ce poate fi încărcat de la o priză, dar poate fi folosit și ca o sursă de energie, astfel că permite alimentarea aparatelor de uz casnic cu o putere de până la 1.5 kilovați și o tensiune de 100 de volți!