Cum totuși trebuie să deszăpezim parbrizul corect? Vezi câteva recomandări

De Inna   |  9 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Automobiliștii se confruntă cu mai multe probleme în perioada rece a anului. Cea mai răspândită este parbrizul înghețat și/sau acoperit totalmente cu zăpadă. Dacă la prima vedere pare ceva obișnuit, atunci vă asigurăm că trebuie să atrageți atenția la modul în care deszăpeziți parbrizul. 

Parbrizul unui automobil este acel lucru cu care trebuie să fim cât mai atenți. Pe timp de iarnă, când nu avem răbdare să așteptăm ca parbrizul să se dezghețe de la căldura oferită de automobil, aplicăm cele mai răspândite metode, care potrivit unor experți nu ne aduc decât daune. 

Citește și: Tu cum îți pregătești mașina de iarnă? Vezi câteva sfaturi de la Low House Garage!

Pentru început, trebuie să atenționăm că schimbarea bruscă a temperaturii poate provoca apariția unor crăpături pe parbriz. Respectiv, tentativa de a dezgheța parbrizul cu ajutorul apei fierbinți s-ar putea finaliza cu necesitatea înlocuirii parbrizului. Între timp, alți șoferi utilizează diverse carduri pentru a îndepărta stratul de zăpadă împreună cu stratul de gheață, dacă e cazul. Conform spuselor unor experți, această metodă poate duce la apariția zgârâieturilor pe parbriz. 

Prin urmare, se recomandă două metode funcționale pentru a evita orice defecțiuni ale parbrizului. Experții recomandă utilizarea unui răzuitor dedicat pentru sticlă sau utilizarea unui spray contra înghețului. În ambele cazuri succesul este garantat. O altă soluție ar fi acoperirea parbrizului cu o folie, atâta timp cât mașina este parcată. Ulterior, odată ce înlăturați folia, parbrizul va fi curat.