Daciile nu mai fac față! Poliția Română a cumpărat 300 de BMW-uri în sumă de 20 de milioane de euro

De Pavel   |  20 Septembrie, 2022

Distribuie :

Brigada Rutieră a Poliției Române va primi o flotă de autospeciale moderne și performante, astfel că vor scăpa de rușinoasele Loganuri cu motor 0.9 TCe de 90CP, folosite până acum. 

În curând, vom vedea pe drumurile din România vehicule ale poliției reprezentate de BMW Seria 3 în versiunea 320xi, care sunt echipate cu un benzinar turbo de 186 CP care lucrează în tandem cu un sistem mild-hybrid, astfel că în total puterea ajunge la 200 CP și 320 Nm. 

Puterea generată este gestionată detransmisia ZF8 Plus care ofera un consum mediu real similar cu cel al actualului model Dacia Logan 0.9 TCe!

Între timp, presa din România anunță despre licitația cu multe întrebări, prin care s-au achiziționat aceste BMW-uri. Potrivit portalului achizițiilor publice, a fost depusă o singură ofertă, care în mod evident a fost acceptată. Acordul cadru prevede 300 de autoturisme cantitatea minimă și 600 de mașini cantitatea maximă.

x
x
x
x

 

Câștigătorul este Automobile Bavaria SRL, care va câștiga pe seama acestor mașini 98.006.046 de lei, preț fără TVA, durata contractului fiind de 2 ani. Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.

„Licitația a fost una ,,cu cântec” am putea spune noi, întrucât specificațiile tehnice pe care producătorii trebuiau să le îndeplinească au fost foarte dure, însă una a sărit în evidență: se dorea o autospecială cu o putere minimă de 130 kW, motor pe benzină, cuplu motor min. 290 Nm, tracțiune integrală 4×4 permanent (AWD), tipul caroseriei să fie AA, iar transmisia să fie automată pe o cutie de minim (atenție!) 8+1 trepte.

După aproximativ 2 săptămâni de căutări și discuții cu reprezentanți ai marilor dealeri auto, am ajuns la concluzia că singura marcă ce ,,pică” pe aceste specificații este BMW. Iar tipul de BMW este 320ix”, anunță sindicatul Europol, citat de autolatest.ro

Caietul de sarcini menționa cutia ZF8, adică un Audi A4 sau Mercedes C-Class nu se puteau califica în niciun fel!

Potrivit caietului de sarcini, viitoarele mașini ale poliției vor avea următoarele caracteristici:

  • categoria M1;
  • combustibil benzină;
  • cilindree min. 1900 cm3;
  • motor min. 4 cilindri, min. 130 kW, min. 290 Nm cuplu;
  • transmisie 4×4 permanent, cutie automată min. 8+1 trepte;