De ce unii șoferi din Ucraina își permit una ca asta? Poliția e mituită sau incapabilă să intervină?

De Inna   |  24 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Odată cu invazia rușilor în Ucraina, pe străzile din Republica Moldova au apărut o sumedenie de automobile originare din țara vecină. Prima perioadă, puteai să-i înțelegi și să le intri în situație, însă după ceva timp, înțelegi că pe alocuri vecinii noștri își permit mai multe lucruri, pe care nici măcar nu și le asumă. 

Vorbim despre un caz concret, în care un Suzuki cu plăcuțele de înmatriculare ucrainene, a fost surprinsă pe trotuarul din preajma localului McDonald's din sectorul Botanica. Curios este faptul că un șofer a putut să-și permită să facă acest lucru. Astfel, putem concluziona două lucruri: fie șoferul este neînfricat de presupusele penalități, fie se gândește că ar putea scăpa ușor, oferind mită. Ambele puncte ne duce la gândul că astfel de persoane nu sunt speriate de sancțiuni. 

@_smiletaxichisinau_

 

♬ sunet original - Smile Taxi Chișinău

Ca să nu ghicim prea mult, am apelat la ofițerul de presă din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică, Natalia Golovco. Ofițerul de presă ne-a asigurat că încălcarea a fost înregistrată, iar persoana care se afla la volanul mașinii va fi sancționată conform legislației. 

Potrivit legislației în vigoare, șoferul va fi sancționat pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere. Această încălcare se sancționează cu amendă de la 15 la 30 de unități convenționale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.