Debutul pare iminent: Prima imagine cu Lada Niva în versiunea actualizată

De Sergiu   |  2 Decembrie, 2020

Distribuie :

Prima fotografie a prototipului SUV-ului Lada Niva actualizat a apărut pe internet, model a cărei premieră ar trebui să aibă loc anul viitor. Imaginile confirmă zvonurile anterioare ce menționau că primele exemplare a noii Lada Niva, actualizată pentru anul 2021 se asamblează deja de către AvtoVAZ, zvonuri apărute pentru prima dată la sfârșitul lunii noiembrie. 

Surse apropiate constructorului au confirmat autenticitatea imaginii, dar a menționat că versiunea de serie ar putea avea un aspect puțin diferit față de cea prezentată aici. Era de așteptat ca Niva, care a revenit în proprietatea AvtoVAZ, să primească un aspect în stilul Vesta, XRay și Granta, cu toate acestea, judecând după cele mai recente fotografii, s-a optat pentru schimbări mai radicale. Partea frontală, e reminiscentă unei Toyota RAV4, prezentând unele asemănări izbitoare.

Se crede că în imagini a fost surprinsă versiunea dedicată offroad-ului, grație elementelor de plastic aplicate pe caroserie, dar și a unui snorkel auto ce urmează conturul montantului A stâng. Menționăm că actualizările se axează în primul rând pe partea frontală, iar alte zone ar putea migra pe modelul actualizat fără modificări, sau doar cu schimbări minime.

Începând cu 2002, Niva a fost produsă de AvtoVAZ la uzina comună GM-Avtovaz și vândut sub marca Chevrolet. În decembrie anul trecut, gigantul auto dinTogliatti și-a răscumpărat partea de la General Motors și a obținut controlul deplin asupra întreprinderii, recâștigând drepturile asupra SUV-ului.

Modelul joacă rolul unui succesor spiritual al originalei Niva, produsă din 1977, care încă se asamblează cu unele modificări, dar care la momentul actual poartă numele Lada 4x4.

Nu se cunoaște încă data lansării vânzărilor acestei actualizări Lada Niva, dar nici prețurile. Conform datelor preliminare însă, premiera online va avea loc în ianuarie 2021, iar vânzările sale vor începe mai aproape de primăvară.

Pentru comparație vă prezentăm o imagine cu versiunea pre-update. Ce părere aveți de modificări?