Două exemplare Ford Thunderbird care au stat 30 de ani închise în garaj, sunt scoase la vânzare la preț de doar $2.500 fiecare

De Pavel   |  19 Februarie, 2021

Distribuie :

În SUA, au fost scose la vânzare două exemplare a legenarului model Ford Thunderbird produse în 1967 și 1968. Ultimii 30 de ani mașinile i-au petrecut în garaj, în așteptarea de a fi restaurate. Chiar dacă nu se prezintă într-o stare excepțională, prețul este foarte dulce, astfel că vânzătorul cere doar 2.500 de dolari per mașină.

Ford Thunderbird este un model iconic al constructorului american. De-a lungul celor 50 de ani de producție, sub numele Thunderbird au fost produse sedanuri mari cu tracțiune spate, coupe-uri și decapotabile, care se poziționau drept modele pentru clienți bogați, care preferă să nu apeleze la serviciile șoferilor personali. Astfel, Thunderbird a pus temelia unui nou segment de vehicule pe piața din SUA.

Exemplarele expuse la vânzare reprezintă Thunderbird-ul în cea de-a cincea generație. Mașinile asamblate la sfârșitul anilor '60 au primit pentru prima dată uși din spate care se deschid contrar mișcării mașinii, precum și o grilă neobișnuită a radiatorului, care acoperă integral farurile atunci când acestea nu sunt pornite.

Dintre cele trei mașini prezente în fotografii, pot fi achiziționate doar două. Thunderbird-ul albastru a fost produs în 1967 și este echipat cu o unitate V8 de 6.4 litri volum de 390 CP. Sedanul roșu, a coborât de pe banda rulantă cu un an mai târziu și ascunde sub capotă un V8 de 429 de cai putere.

Potrivit vânzătorului, acesta a cumpărat toate cele trei mașini în urmă cu aproximativ 30 de ani, pentru a le restaura. La acel moment, toate mașinile erau într-o stare tehnică bună și aveau nevoie doar de niște lucrări de nivel estetic. Din motive necunoscute, proprietarul nu a reușit să le repare, lăsând mașinile în garaj până în prezent.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x