Echivalentul electric al lui C-Class va fi lansat după 2024, potrivit oficialilor Mercedes

De Sergiu   |  26 Februarie, 2021

Distribuie :

După s-a afirmat și anterior în cadrul unui interviu, nemții de la Mercedes vor să-și concentreze eforturile pe extinderea portofoliului de modele electrice oferite, piatra de temelie a cărora va deveni gama electrică EQ.

În mijlocul avântului de a scoate de sub tipar cât mai multe electrice, nu vor fi trecute cu vederea nici numele notorii din gama actuală, care ar putea fi regândite pentru a le fi extins dreptul la viață. 

Iată că  Markus Schafer, directorul operațional de la Mercedes, în cadrul unui interviu acordat celor de la Autocar, a fost întrebat despre o eventuală existență a unei variante electrice a C-Class-ului. Oficialul a răspuns că o premieră de acest gen va avea loc eventual abia după anul 2024. 

Chiar dacă C-Class și S-Class împărtășesc platforma MRA, Schafer a sugerat că un viitor echivalent electric al lui C-Class nu va folosi noua platformă electrică MEA care va sta la baza EQS; în schimb, ar adopta noua platformă MMA.

Întrebat despre posibilul impact al unui echivalent C-Class electric, oficialul a menționat: „Acest vehicul răspunde cererii actuale, care credem că este ridicată în întreaga lume, de la o bază fidelă de clienți. În același timp, oferim un portofoliu de vehicule electrice cu EQA, EQB și EQB și, în următoarele câteva luni, EQS și EQE, deci există o gamă largă de vehicule.

În contextul electrificării iminente, noua generație C-Class, prezentată săptămâna aceasta, vine cu motorizări hybrid pentru a asigura o tranziție lină și logică de altfel către versiunile electrice, dar și cu o serie de dotări pentru a reduce consumul de combustibil, dar și emisiile.