Eco-activiștii au ajuns la Salonul Auto de la Paris! Aceștia au turnat vopsea peste supercaruri și și-au lipit mâinile de mașini

De Pavel   |  25 Octombrie, 2022

Distribuie :

Activiștii organizației Extinction Rebellion cunoscuți pentru recentele proteste terifiante unde au vandalizat picturi celebre, au ajuns și la Salonul Auto de la Paris. Aceștia au turnat vopsea neagră peste câteva modele Ferrari și și-au lipit palmele de supercaruri.

Eco-activiștii au venit la evenimentul auto pentru a-și exprima protestul împotriva ”modelelor de mașini personalizate”. După ce au stropit supercarurile cu vopsea neagră și s-au lipit de mașini, au atârnat un banner peste mașini pe care scria "auto-distrugere globală".

Participanții protestului au declarat că industria auto reprezintă 15% din toate emisiile de gaze cu efect de seră din Franța. Membrii grupului numesc producătorii auto principalii vinovați ai schimbărilor climatice.

Amintim că în septembrie 2021, eco-activiștii germani i-au acționat în judecată pe cei de la BMW și Mercedes-Benz. Aceștia au declarat că producătorii de automobile nu fac nimic pentru a reduce emisiile nocive de gaze cu efect de seră.