Ferrari a produs cel mai subțire ceas din lume care va avea prețul a patru hypercaruri!

De Pavel   |  8 Iulie, 2022

Distribuie :

Primele ceasuri create ca parte a colaborării dintre Richard Mille și Ferrari s-au dovedit a fi cele mai subțiri ceasuri mecanice din lume, detronând Bvlgari cu al său Octo Finissimo Ultra!

Grosimea carcasei modelului RM UP-01 Ferrari este de numai 1.75 milimetri, aproximativ ca cea a două carduri bancare lipite împreună. Ceasul va avea un preț de 1.88 milioane de dolari. Pentru această sumă, s-ar cumpăra patru exemplare ale celebrului hypercar de 1.000 CP, SF90 Stradale, prețul pentru care în Italia începe de la 430.000 de euro (437.000 de dolari).

x
x
x

 

Richard Mille RM UP-01 Ferrari este cel mai subțire ceas mecanic din lume. Carcasa lui din titan are o grosime de doar 1.75 milimetri, cu 0.05 milimetri mai mică decât deținătorul recordului anterior Bvlgari Octo Finissimo Ultra. Mecanismul ceasului a fost dezvoltat de Richard Mille împreună cu laboratorul Audemars Piguet Le Locle. Acesta funcționează la o frecvență de 28.800 de vibrații pe oră și oferă o autonomie de 45 de ore.

x
x
x

 

Spre deosebire de soluțiile concurenților, calibrul RM UP-01 este realizat sub forma unei unități independente și nu combinat cu corpul. Platina și podurile scheletate sunt fabricate din titan de gradul 5.

Înălțimea mecanismului este de 1.18 milimetri, iar greutatea este de 2.87 grame! În același timp, masa ceasului în sine nu depășește 30 de grame. Rama este atașată la o bază monolitică cu 13 șuruburi de titan cu flaute, sub două geamuri ale sticlei subțiri de safir, sunt situate indicatorul orei curente și a unui nod de echilibru.

x
x
x
x

 

Deși RM UP-01 Ferrari par a fi extrem de fragile, de fapt pot rezista la sarcini cu o accelerație mai mare de 5000 g. Carcasa ceasului este sigilată cu o garnitură de cauciuc în jurul perimetrului, iar coroanele sunt încadrate cu inele ceramice. Rezistența la apă declarată este de până la 10 metri.

În total vor fi produse doar 150 de exemplare, prețul fiecăruia fiind de 1.88 milioane de dolari!