Fiat a prezentat oficial compacta electrică 500 EV în versiunea La Prima! Motor de 116 CP și autonomie de 320 km

De Pavel   |  8 Iunie, 2020

Distribuie :

Cu ceva timp în urmă, Fiat a lansat noua generație a modelului 500 EV, care acum este disponibil exclusiv în versiunea electrică. Pentru început, italienii au prezentat doar versiunea cu soft top, iar acum constructorul publică imagini și informații despre modelul obișnuit.

La fel ca și în cazul decapotabilei, noul Fiat 500 EV va fi disponibil în versiunea specială numită La Prima, care implică o trapă electrică panoramică și trei variante de culori exclusive: Pearl Ocean Green, Mineral Grey și Celestial Blue.

Lista de dotări standarde va include opțiuni precum: faruri full LED, un set de jante din aliaj cu diametrul de 17 inch, inserții cromate și tapițerie din piele eco.

Sistemul de propuslie cu care este echipat noul Fiat 500 EV hatchback nu se diferă de cel folosit pentru varianta decapotabilă, fiind alcătuit dintr-un motor electric de 116 cai putere și p baterie de 42 kWh. În aceste condiții, compacta poate asigura o autonomie de circa 320 de kilometri, accelerarea de la 0-100 km/h durează 9 secunde, iar viteza maximă anunțată este de 149 km/h.

Deasemenea, Fiat a echipat noul 500 EV cu un sistem de alimentare rapidă care permite încărcarea bateriei până la 80% în doar 35 de minute. Tot aici, constructorul italian va oferi clienților două opțiuni de stații de alimentare pentru uz casnic.

Primul sistem de alimentare este numit easyWallbox, care poate fi ușor conectat la o priză de acasă fără a avea nevoie de o instalare profesională. A doua opțiune este mai performantă și permite alimentarea completă EV-ului italian în timp de șase ore. 

Constructorul deja a început să recepționeze comenzi pentru noul Fiat 500 "La Prima", iar prețurile pe piața din Italia încep de la 34.900 euro!