Fii responsabil! Află unde poți recicla anvelopele vechi, bateriile, uleiul auto și piesele uzate!

De Pavel   |  27 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Problema gunoiului și reciclării acestuia este una foarte actuală în țara noastră. Societatea nu știe unde sau cum, dar și nici nu prea se chinuie să recilcleze deșeurile care se aruncă cu sutele de tone la gunoiștile municipale. 

În prezent, tot mai multe ONG-uri dar și bloggeri încearcă să promoveze sortarea deșeurilor menagere, pentru ca să tindem spre o țară mai curată și să evităm o eventuală catastrofă ecologică. Noi, cei de la AutoExpert.md am decis să ne implicăm prin informarea citiorilor noștri despre punctele de colectare a deșeurilor care rămân în urma utilizării automobilelor.

Așadar, dacă v-ați întrebat ce puteți face cu anvelopele uzate, înafară de a le stoca în garaj sau a le arunca nepăsător la gunoi, vă spunem unde le puteți duce pentru reciclare. Adresele punctelor de colectare sunt:

- str. Ion Callimachi 13. Compania Artesa cons S.R.L. oferă serviciul de prelucrare a deșeurilor din cauciuc și mase plastice (prin metoda de piroliză). Aici trebuie să știți că serviciu de reciclare este contra plată: 15 lei - cauciuc mic, 75 lei - cauciuc mare.

- str. Uzinelor 15. Compania Ecoelastic LUX colectează și reciclează anvelope ale vehiculelor utilitare sau camioane cu diametrul R17.5, R19.5 și R22.5.

Punctele de colectare a bateriilor auto sunt situate la adresele:

- str. Tudor Vladimirescu 41, or. Durlești  (Batareika.md)
- str.Sarmizegetusa 9 (Holding Molauto)
- str. Varnita 14 (Greenbat)
- str. Burebista 7/1 (S.R.L. Amid Auto)

Dacă preferați să vă reparați mașina de sine stătător, cu siguranță aveți mai multe piese uzate din metal. În acest caz le puteți duce la următoarele puncte de colectare:
- zona industrială Vatra, str. Feroviarilor 1/3 (S.A. Metalferos)
- str. Uzinelor 12 (S.R.L. Sofilarex)
- str. Muncesti 605  (S.R.L. Sofilarex)
- str. Stefan cel Mare 23/A, Bubuieci (New Metal Construct)

În cazul în care vă schimbați singuri uleiul motorului, după care vă puneți întrebarea ce să faceți cu el, aflați că acesta este colectat de o înterprindere individuală situată pe str. Meșterul Manole 9.

Fiecare deșeu pe care îl producem trebuiește reciclat în mod obligatoriu, doar așa vom reuși să avem o țară verde și o generație sănătoasă!