Firmele președintelui Asociației Transporturilor din Republica Moldova riscă amendă de 2.000.000 de euro în Belgia!

De Pavel   |  26 Noiembrie, 2019

Distribuie :

Firmele președintelui Asociației Transporturilor din Republica Moldova, cu sediul la Iași și Hîncești, ar putea plăti două milioane de euro amendă, după ce autoritățile belgiene au găsit ascunși într-un garaj 27 de șoferi români și moldoveni, scrie newsromania.net.

Companiile de transport Avis MMS SRL din Republica Moldova și Avis Trans SRL din România riscă câte o amendă de 972.000 de euro pentru social dumping în Belgia, se arată într-un articol publicat pe 22 noiembrie 2019 de cotidianul Het Laatste Nieuws.

Ancheta asupra celor două companii a fost pornită în anul 2014. Potrivit procurorilor, acestea au fost printre primele care au intrat pe piața vest-europeană.

În timpul unui control în Kraakstraat din Zeebrugge, detectivii au dat peste un garaj ascuns, unde munceau mecanici români care nu fuseseră raportați la autoritățile belgiene de protecție socială.

„Șoferii nu au lucrat niciodată în România și, deasemenea au fost nevoiți să-și predea documentele de transport la Zeebrugge. În timpul verificărilor din anul 2016, circa 50 de camioane erau parcate în Zeebrugge. Deci nici nu s-au mai întors în România”, a declarat procurorul Filiep de Ketelaere.

„ Considerăm spațiile din Kraakstraat ca o filială a companiilor de transport românești și moldovenești, ceea ce înseamnă că trebuie să respecte salariile minime belgiene și să plătească contribuțiile de protecție social aici!”, a adăugat procurorul.