Ford a dezvoltat terminațiile retractabile ale eșapamentului, de care se vor bucura fanii offroad-ului!

De Pavel   |  22 Octombrie, 2021

Distribuie :

Ford prezintă cea mai recentă inovație a sa, de care se vor bucura pasinații de off-road. Așadar, constructorul american a dezvoltat un sistem de terminații retractabile ale sistemului de eșapament, pentru care a înaintat recent un patent.

Ne-am obișnuit să auzim noutăți despre sisteme de propulsie, motoare electrice, baterii sau suspensii, însă cei de la Ford au decis că nișa clienților care își achiziționează un offroader este foarte importantă și are nevoie de atenție, nu mai puțin decât alte categorii de clienți. 

 

În aceastp ordine de idei, vorbim despre terminațiile retractabile pentru sistemul de evacuare, care glisează înainte și înapoi pe o serie de axe, cu ajutorul unui motoraș electric. Acestea vor fi acționate printr-un buton și se vor retrage la dorința șoferului.

Ford susține că acest dispozitiv s-ar dovedi util pentru amatorii de off-road și ar îmbunătăți unghiul de degajare. Rămâne de văzut dacă această idee va ajunge în producție sau va rămâne un concept pe hârtie,  ca multe alte patente înregistrate de mărcile auto de-a lungul istoriei.

x
x