Ford Mustang Mach 1 ajunge pentru prima dată în Europa, dar devine mai temperat

De Sergiu   |  16 Octombrie, 2020

Distribuie :

Ford Mustang Mach 1 vine în premieră pe bătrânul continent, devenind ceva mai potolit pentru a se conforma normelor mai stricte în vigoare în statele europene. Mach 1 se vrea versiunea cu cea mai ascuțită manevrabilitate oferită vreodată de constructor în Europa, grație pachetului opțional Handling Package.

Noua generație evocă unele elemente aspectuale de la iconicul Mach 1 original, ce se reflectă în forma grilei, dungi laterale aplicate pe caroserie, logo-ul original și opt combinații cromatice speciale: Fighter Jet Grey, Iconic Silver, Shadow Black, Oxford White, Blue Velocity, Twister Orange, Red Race și Grabber Yellow.

Jantele de 19 țoli sunt și ele reminiscente de predecesorul legendar, Mach 1 fiind echipat cu anvelope Michelin PS4. Față de Mustang GT, Mach 1 dezvoltă o forță de apăsare mai mare cu 22%, grație elementelor aerodinamice specale.

Mach 1 ascunde sub capotă un motor V8 de 5.0 litri volum ce dezvoltă 460 CP, cu  27 CP mai puțin decât în variantele dedicate pentru SUA sau Australia și primește pentru piața din Europa o cutie de viteze manuală TREMEC  cu ambreiaj cu disc dublu, în șase trepte, opțional fiind disponibilă și o transmisie automată în zece rapoarte. Performanțele extraordinare ale motorului sunt motivate și de un sistem auxiliar de răcire a acestuia.

Interiorul, se prezintă într-o schemă cromatică specială cu inserții din aluminiu Dark Engine, în timp ce scaunele sport din piele sunt realizate cu țesături contrastante.  Fiecare exemplar Mach 1 va primi o plăcuță distinctă unde va fi gravat numărul de serie a unității.

„Noul Mach 1 este cel mai capabil Mustang care a ajuns vreodată în Europa, cu dotări pentru curse și un stil unic, care este mai mult decât demn de a purta un nume atât de legendar.” se menționează într-un comunicat.

Nu au fost dezvăluite încă performanțele americanului europenizat, dar se subânțelege că este mai lent decât modelul pentru SUA. De asemenea, primește opțiunea Active Valve Performance Exhaust, o evacuare personalizată cu clapete active. Prețurile vor fi dezvăluite la o dată ulterioară, iar livrările vor începe în câteva luni.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x