Ford prezintă motorul electric cu un preț de 3.900 de dolari, care poate fi instalat pe aproape orice mașină!

De Pavel   |  3 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Unul dintre exponatele pe care Ford le pregătește pentru expoziția de tuning SEMA, este un F-100 din 1978 care a fost echipat cu noul motor electric al producătorului american. 

Prin exemplul acestui pick-up, cei de la Ford vor să-și prezinte unitatea electrică Ford Performance, care va putea fi cumpărată de orice client la un preț de 3.900 de dolari și instalată pe aproape orice mașină, indiferent de caroserie și anul producerii acesteia. 

x
x

 

Motorul electric M-9000-MACHE este similar cu cel folosit pentru Mustang Mach-E GT. Acesta este proiectat pentru a fi instalat pe vehiculele cu motoare amplasate transversal fiind capabil de 285 CP și 430 Nm. Ford precizează că, motorul electric a primit permisiunea de a putea fi folosit pe drumurile publice în toate cele 50 de state americane, lucru prin care înțelegem că, conversia este absolut legală.

Restomodul  Ford F-100 Eluminator, ca și modelul de serie Mustang Mach-E GT, este echipat cu două astfel de unități, câte unul pe fiecare axă. În aceste condiții, puterea totală crește la 488 CP și 859 Nm. Pickup-ul este proiectat de inginerii Ford Performance și construit cu sprijinul atelierului MLe Racecars pe un șasiu customizat Roadster Shop.

x
x
x

 

Vehiculul este finisat în culoarea Avalanche Gray cu accente Cerakote Copper și încălțat cu jante modulare Forgeline de 19 inch. La interior avem o mulțime de elemente din aluminiu, iar planșa de bord fiind frezată dintr-o bucată întreagă de metal. Tot aici menționăm prezența unui instrumentar de bord digital și o tabletă poziționată vertical a sistemului de infotainment. Scaunele, volanul și fețele ușilor sunt tapițate cu piele.