(FOTO) Legendarul Toyota Land Cruiser 79 a fost transformat de africani într-un ATV blindat

De Pavel   |  20 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Compania sud-africană SVI a dezvoltat un nou pickup blindat numit Max 3. Acesta este construit pe baza legendarului Toyota Land Cruiser 79, care a fost modificat radical, neatins rămânând doar sistemul de propulsie.

Caroseria lui Max 3 este executată conform tuturor standardelor vehiculelor speciale blindate. Exteriorul pickup-ului este alcătuit din panouri metalice plate care îmbină grila radiatorului masiv din față cu elementele de protecție ale barei. În plus, mașina blindată este echipată cu blocuri optice frontale cu protecție, o bandă suplimentară cu LED-uri pe acoperiș, precum și cu portiere care se deschid invers.

În ciuda faptului că modificarea este construită pe baza lui Toyota Land Cruiser 79, compania oferă trei opțiuni pentru asamblarea mașinii: cu un singur rând de scaune sau cu cabină dublă, precum și într-o variantă pick-up cu caroserie extinsă pentru a găzdui 8 persoane. În plus, clienții pot comanda vehiculul blindat atât cu volan pe dreapta, cât și pe partea stângă.

Blindata are un nivel de protecție de clasa B6. O astfel de armură este capabilă să reziste la gloanțe de calibru 7.62 milimetri trase din AK-47. Dacă este necesar, inginerii pot dota mașina cu armură de clasa B7. Cu toate acestea, astfel de mașini în Africa de Sud pot fi folodite numai de agenții de securitate, militari sau servicii speciale.

Singurul lucru care a rămas neatins de ingineri a fost sistemul de propulsie. Max 3 este oferit cu un motor pe benzină de 4.0 litri volum, capabil să livreze 228 cai putere. La fel sunt disponibile motoarele diesel de 4.2 sau 4.5 litri volum, care dezvoltă 170 și, respectiv 200 de cai putere.

Costul unui Toyota Land Cruiser 79 standard pe piața din Africa de Sud începe de la 40.000 de dolari, iar  blindata construită la comandă îi va costa pe clienți minim 103.000 de dolari.

x
x
x
x
x