(FOTO) Noul BMW M3 CS debutează cu 550 CP și o serie de elemente distinctive!

De Inna   |  26 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Bavarezii au publicat primele informații despre noul M3 CS. Modelul de performanță debutează cu un motor cu șase cilindri în linie și 550 CP. 

Rețeta noului M4 CS are la bază versiunea M3 Competition și are câteva elemente estetice care îl deosebesc de ceilalți frați de gamă. Elementele care se aruncă în ochi sunt capota, prizele de aer, capacele oglinzilor, difuzorul de aer și eleronul, care sunt confecționate din plastic ranforsat cu fibră de carbon. Sistemul de evacuare este confecționat din titan și este mai ușor cu 3.5 kg, comparativ cu cel ordinar confecționat din oțel. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Între timp, jantele de 19 inch pe față și 20 inch pe spate, au fost împrumutate de la M4 CSL. Iar mai nou, sedanul de performanță poate fi comandat într-o nuanță exclusivă, BMW Individual Alb Solid Frozen Metallic, cu o serie de accente roșii. Opțional, clienții pot opta și pentru frâne carbon ceramice. 

x
x
x
x
x
x

În interior, regăsim scaunele de tip scoică, cu schelet din carbon, volanul îmbrăcat în piele Alcantara și padelele din carbon. Nu s-a omis nici noul ansamblu curbat care include atât instrumentarul de bord digital, cât și ecranul sistemului multimedia.

x
x
x
x
x
x
x
x

Să vorbim despre performanțe! BMW M3 CS este dotat cu un propulsor de 3.0 litri volum, twin-turbo. Unitatea dezvoltă 550 CP și 650 Nm de cuplu motor. Comparativ cu M4 CSL, noul M3 CS păstrează sistemul de tracțiune integrală. Desigur, cu o apăsare de buton, puterea poate fi livrată punții spate. În aceste condiții, repriza 0-100 km/h, sedanul bavarezilor o realizează în doar 3.4 secunde. Iar 0-200 km/h cu pornire de pe loc, în 11.1 secunde. Viteza de top a modelului a fost limitată electronic la 302 km/h. 

x
x
x
x
x
x

Potrivit informațiilor oficiale, numărul de exemplare va fi limitat, însă bavarezii încă nu au precizat câte anume. Însă este ferm că noul sedan de performanță va intra pe linia de asamblare în luna martie a anului curent.