(FOTO) Oficial! Lotus a lansat noul SUV Eletre, care dezvoltă cel puțin 600 CP

De Inna   |  30 Martie, 2022

Distribuie :

Constructorul britanic de automobile a prezentat noul SUV electric. Lotus Eletre va beneficia de o capacitate de cel puțin 600 CP, dar și de o autonomie generoasă de aproximativ 600 kilometri. SUV-ul este dezvoltat pe arhitectura Electric Premium Architecture. 

Cei de la Lotus ne-au intrigat o perioadă lungă de timp cu diverse teasere dar și unele informații despre noul lor model. Iată că acum, avem ocazia să vedem primele imagini și informații oficiale. 

x
x
x
x

Așa dar, modelul este generos la capitolul dimensiuni, măsurând 5.105 milimetri în lungime, 1.630 milimetri înălțime și 3.019 milimetri constituie ampatamentul. Din punct de vedere al designului, producătorul britanic s-a inspirat din modelele Emira și Evija. În continuare, pe caroserie vor fi regăsite elementele aerodinamice, inclusiv cele la nivelul grilei. O curiozitate este că în anumite țări, unde permite legislația, SUV-ul va fi oferit cu două camere video în locul oglinzilor tradiționale. De asemenea vor fi incluși și cei patru senzori lidar care vor permite un condus autonom.

x
x
x
x
x

Pe interior, constructorul a optat pentru utilizarea unor materiale sustenabile. Tot pe interior se regăsesc și un display central de 15.1 inch, Head-up Display cu realitate augmentată, instrumentar de bord digital și un treilea display în fața pasagerului din dreapta.

x
x
x
x
x

În pofida unei prezentări oficiale, constructorul nu a oferit toate detaliile tehnice ale automobilului. Se cunoaște că are o arhitectură de încărcare la 800V, iar bateria va avea mai mult de 100 kWh, ce va oferi o autonomie de circa 600 de kilometri cu o singură încărcare. Apropo, la o stație de 350 kW va fi nevoie de doar 20 de minute pentru o autonomie de 400 de kilometri.

Conform informațiilor oficiale, Eletre va fi disponibil în trei versiuni. În versiunea de bază, viteza de 100 de km/h va fi atinsă în mai puțin de 3 secunde, iar viteza maximă va ajunge la 260 km/h. Noul model de la Lotus va fi produs la uzina din Wuhan, China și va debuta pe piață în anul 2023.