Francezii plănuiesc lansarea unui sportcar cu aspect retro Bertrand Lesage

De Auto Expert   |  15 Iunie, 2020

Distribuie :

Lesage Motors, un start-up francez a prezentat două prototipuri, care să rivalizeze cu un alt celebru sportcar classic Caterham Seven.

Inspirația francezilor sunt așa numitele cyclecar-uri de la începutul secolului XX. Aceste vehicule reprezentau treapta intermediară între motociclete și automobilele de dimensiuni mai  mari.

Creația numită Bertrand Lesage va fi asamblată manual, în două variante. Prima, 01 T, va împrumuta propulsorul în trei cilindri de la Peugeot cu volumul de 1.2, care dezvoltă la 155 cai putere/240Nm. Cuplat la o cutie manuală în 6 trepte și având o greutate de numai 650 kg se poate obține o combinație foarte volatilă.

Pentru adepții mișcării eco, a fost realizat prototipul 01E, ce folosește același șasiu doar că sub capotă se găsește un motor electric alimentat de la o baterie de 50kWh ce propulsează roțile din spate. Partea proastă este că se adaugă alte 300 kg față de versiunea pe benzină, unde mai pui că puterea totală ajunge la doar 136CP.

Vor fi produse doar 50 exemplare al roadsterului, primele livrări fiind programate pentru anul 2021. Fiecare va primi o tăbliță cu numele persoanei ce l-a asamblat. Pentru pasionați, va fi luată în calcul posibilitatea clienților de a-și asambla propria mașină sub ghidajul și conducerea tehnicianului.

Deja în 2023, compania va începe asamblarea modelului 02, completată și revizuită.

x
x
x