(Galerie FOTO) Vezi cum erau surprinse de fotografi accidente auto din anii 1910-1930

De Pavel   |  26 Octombrie, 2021

Distribuie :

În anii 1910 - 1930, Statele Unite se luptau nu numai cu Marea Depresiune, ci și cu o panică generală cu privire la siguranța rutieră, pe măsură ce tot mai multe accidente se întâmplau zilnic pe drumuri. Principalele probleme au fost viteza mare, conducerea nesăbuită, coliziunile și decesele pietonilor. Aceste fotografii provin din colecția fotografului Leslie Jones, care a lucrat pentru ziarul Boston Herald-Traveller din 1917 până în 1956.

Leslie Jones este un fotograf american celebru care a documentat viața de zi cu zi în Boston și suburbiile acestuia. Până în prezent, s-au păstrat aproximativ 40 de mii de negative ale fotografiilor sale. Una dintre activitățile sale preferate a fost documentarea accidentelor auto.

În anii '30, acesta a reușit să facă mii de poze cu diverse accidente. Ziarele au decupat adesea și au modificat imaginile lui Jones pentru a se potrivi cu o coloană sau alta, dar imaginile din această galerie au rămas cele originale. Unii dintre ele arată dramatic, în timp ce altele te pot amuza, dar fiecare dintre ele surprind o istorie nu chiar fericită a unui șofer.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Din 1910 până în 1930, SUA se confrunta cu Marea Depresiune și o panică a societății care viza siguranța rutieră. Atunci, președintele Franklin Roosevelt a scris o scrisoare guvernatorilor de stat,  cerându-le să reducă "numărul tot mai mare de decese și răniri" asociate accidentelor auto. Principalele probleme enumerate erau accelerarea nemotivată, viteza mare, conducerea nesăbuită, rănirea și decesele pietonilor.

Prima soluție adoptată pentru rezolvarea problemei accidentelor a fost înăsprirea controlului șoferilor și creșterea gradului de conștientizare a publicului. Până la începutul anilor 1920, Consiliul Național de Siguranță a întocmit statistici privind accidentele, a organizat conferințe și a sponsorizat "săptămâni de siguranță" care au avut loc în diferite orașe. De asemenea, au fost introduse noi legi, amenzi, arestări pentru conducere în stare de ebrietate.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Odată cu creșterea numărului de accidente, producătorii auto au început să-și recunoască greșelile, defectele de proiectare și să încerce să îmbunătățească vehiculele din punct de vedere a siguranței. În anii '20, mulți producători au adăugat parbrize rezistente la șocuri și frâne la toate patru roți. În anii 1930, producătorii auto au promovat în mod activ noi îmbunătățiri în ceea ce privește siguranța. De exemplu erau reclamate peste tot caroseriile din oțel și frânele hidraulice.

x
x
x
x
x
x
x
x
x