GENEVA: Hennessey Venom F5 spaima lui Koenigsegg Agera RS, traversează oceanul pentru a se prezenta europenilor

De Pavel   |  26 Februarie, 2018

Distribuie :

Americanii de la Hennessey anunță despre prezența celui mai nou model al său Venom F5, la Salonul Auto de la Geneva. Astfel supercarul va debuta pe piața europeană, fiind anunțat de producător drept cel mai rapid automobil de serie din istorie!

În anul 2015, în cadrul aceluiași eveniment de la Geneva, Koenigsegg a prezentat publicului modelul Agera RS,  iar doi ani mai târziu Bugatti a înaintat cu modelul Chiron, hypercarul ce dezvoltă 1.500 CP și 1.600 Nm, care pe hârtie, poate atinge 463 km/h.

Aceste două hypercaruri nu au făcut decât să îi provoace pe specialiștii din cadrul companiei Hennesey Performance, care la rândul său au construit modelul Venom F5. Modelul va fi asamblat într-un tiraj exclusiv de doar 24 de unități, prețul pentru fiecare fiind de circa 1,6 milioane de dolari SUA.

Vehiculul vine în Europa să-și bată concurenții, fiind echipat cu un motor V8 Twin-turbo de 7,4 litri, care livrează spre axa din spate 1.600 CP și 1.762 Nm cuplu motor. Propulsorul este cuplat la o cutie automată cu șapte trepte și un singur ambreiaj, iar performanțele pe care le oferă acest tren de propulsie îl vor uimi pe oricare entuziast auto.

Venom F5 are o masă totală de 1.338 kg și atinge viteza de 300 km/h în mai puțin de 10 secunde, adică aceasta este mai rapid decât un bolid Formula 1. Se presupune că fiara americană ar putea atinge o viteză maximă de 484 km/h, dacă acest lucru se va realiza, aceasta va deveni cea mai rapidă mașină de serie din istorie.

Amintim că în acest moment titlul de cel mai rapid automobil produs în serie, îi aparține hypercarului Koenigsegg Agera RS, care a reușit să dezvolte o viteză maximă de 458 km/h.