GENEVA LIVE: Standul BMW, dominat de Seria 5 şi X5 facelift

De AutoExpert   |  3 Martie, 2010

Distribuie :

GENEVA LIVE: Standul BMW, dominat de Seria 5 şi X5 faceliftCei de la BMW au avut ca principală noutate la Geneva 2010, noua generaţie BMW Seria 5. Pe lângă care au mai prezentat câteva noutăţi - după principiul "multe şi mărunte".
Noua generaţie a berlinei de clasă mare BMW Seria 5 a apărut la Geneva 2010 pentru prima oară în cadrul unei expoziţii auto. Iar, alături de maşina de serie, şi-a făcut loc sub lumina reflectoarelor şi versiunea cu propulsie hibridă Seria 5 ActiveHybrid, deocamdată doar sub formă de concept. Tot ca noutăţi în premieră mondială sunt şi facelifturile SUV-ului BMW X5 şi ale perechii coupe şi cabrio de la Seria 3.
BMW va aduce la Salonul de la Geneva BMW Seria 5 ActiveHybrid, care după cum îi spune și numele combină motorul cu ardere internă cu cel electric.BMW se anunță un pretendent tot mai serios pe piața hibrizilor și după limuzina BMW Seria & ActiveHybrid și SAV-ul BMW X6 ActiveHybrid, vor să îmbogățească și gama ultimului lansat, BMW Seria 5, cu o astfel de versiune.
Evident, se va numi BMW Seria 5 ActiveHybrid, dar detaliile tehnice sunt încă un semn de întrebare. Există surse care spun că hibridul va avea la bază versiunea 535i, fiind propulsat de motorul de 3.0 litri turbo ce dezvoltă 306 CP, plus un motor electric care va contribui cu 54 CP , în total, însumându/se 360 CP. Nu sunt confirmate aceste cifre, BMW ținându-le încă sub embargo ca și faptul că acest model ar putea fi prezent la Geneva 2010.
Seria 5 ActiveHybrid va fi construit pentru a fi mai performant, fără a face risipă de resurse, la fel ca și în cazul Seria 7 ActiveHybrid, motorul electric contribuind pentru a da un impuls decisiv motorului termic, dar nu va putea propulsa limuzina de unul singur. Sistemul hibrid al navei amiral Seria 7 are aplecări sportive și mai evidente, motorul de 4.4 litri bi-turbo plus cel electric furnizând 458 CP.