GMC prezintă noul Sierra EV Denali Edition 1 care oferă 764 CP și autonomie de 650 km

De Pavel   |  21 Octombrie, 2022

Distribuie :

Segmentul pickup-urilor electrice este completat de un nou model prezentat de GMC. Noua Sierra EV Denali Edition 1, este al treilea model electric al constructorului, după Hummer EV și Silverado EV. 

Sierra electrică folosește aceeași arhitectură Ultium, pe care este construit Hummer EV. Versiunea de debut Denali Edition 1, va fi echipată cu doup motoare electrice, care dezvoltă un total de 764 CP și 1.063 Nm, astfel că accelerarea de la 0-96 km/h durează 4.5 secunde! 

Americanii încă țin în secret capacitatea bateriei, dar promit că vehiculul electric va fi capabil să parcurgă o distanță de circa 650 km cu o singură încărcare. La o stație DC de 350 kW, este de ajuns să aștepți 10 minute pentru o autonomie de 161 kilometri.

x
x
x

 

Mai mult, sistemul numit Onboard Power Station Pro, va permite transformarea mașinii într-o sursă de curente electric cu o putere de 10.2 kW. Potrivit GMC, V-ul va fi capabil să alimenteze utilitățile unei case pe o perioadă de 21 de zile.  

La capitolul design, menționăm tradiținala grilă de radiator închisă, jantele cu diametru de 24 inch, blocuri optice și stopuri LED, dar și un interior premium. 

Habitaclul se impune prin ornamente din lemn cu pori deschiși, display pentru sistemul de infotainment de 16.9 inch, zonă de încărcare wireless pentru telefoanele mobile, tapițerie din piele, cusături contrastante, instrumentar de bord digital cu display de 11 inch și un Head-up Display de 14 inch.

x
x
x
x

 

 

Sierra EV Denali Edition 1 a preluat de Hummer EV și sistemul de direcție integrală, inclusiv funcția CrabWalk care îi permite să se deplaseze pe diagonală. Clienții vor putea savura la fel o suspensie pneumatică adaptivă, care coboară/ridică mașina cu 51 de mm, dar și 5 moduri de rulare.
x

x
x
x

Prețul pentru noul GMC Sierra EV Denali Edition 1 pornește de la 107.000 de dolari în SUA, iar livrările sunt programate pentru începutul anului 2024. Ulerior, în anul 2025, GMC va lansa și versiunile mai accesibile AT4 și Elevation, care vor avea un preț de la 50.000 de dolari.