Grupul BMW mută producția noului Mini Cooper SE electric în China!

De Inna   |  19 Octombrie, 2022

Distribuie :

Deținătorul mărcii Mini anunță despre permutări grandioase cu privire la construcția versiunii electrice a noului Mini Cooper SE. De-acum înainte, producția emblematicului model se va desfășura în China. 

În prezent, versiunea electrică a lui Mini Cooper SE este asamblată în Marea Britanie, la aceeași uzină care produce și modelele dotate cu propulsore termice. Iar începând cu anul viitor, producția versiunii cu zero emisii a emblematicului model urmează să fie mutată în China. 

Construcția în China se va desfășura în urma unui parteneriat cu Great Wall Motor, care este un producător local. Între timp, versiunea electrică a lui Mini Countryman va fi asamblată la uzina din Leipzig, Germania. Iar ce ține de fabrica din Cowley, în apropiere de Oxford, aceasta își va continua meseria în producerea versiunilor termice ale lui Mini Cooper. 

Potrivit spuselor Stefanie Wurst, șefa Mini, mutarea producției versiunii electrice a lui Mini Cooper în China este atribuită ineficienței uzinei de a construi versiuni termice și electrice pe aceeași linie de asamblare.